1. SNL

Celje in Nafta sta remizirala

Objavljeno 12. avgust 2011 23.58 | Posodobljeno 12. avgust 2011 23.58 | Piše: Mi. S./STA

Nogometaši CM Celja in lendavske Nafte so na prvi tekmi 5. kroga odnesli vsak po eno točko

Za Celjane je bil to prvi remi v sezoni, Nafta pa je še tretjič zapored ostala neporažena

CELJE – Na prvi tekmi 5. kroga nove prvoligaške sezone sta se v Celju pomerili zasedbi, ki sta sezono dobro začeli. Nafta je imela po štirih krogih polovičen izkupiček štirih točk in je bila na sedmem mestu, tri mesta više pa so bili Celjani, ki so doslej nabrali šest točk.

Tekmo so bolje odprli domači

Toda nobenega nevarnejšega strela proti vratarju Alešu Ajlecu niso sprožili, prav tako pa ne Nafta, ki je do prvih polpriložnosti prišla s prostimi streli v 15. in 16. minuti. Takrat je imel priložnost Dejan Sreš, ki pa je slabo streljal. Nato so nekoliko pritisnili domači nogometaši, Nenad Djaković in Dejan Krljanović sta izpeljala lepo akcijo, a se je ob strelu slednjega izkazal vratar gostov. Vratar Lendavčanov pa se je izkazal tudi ob izteku polčasa, ko je Roman Bezjak z natančno podajo zaposlil Ivana Firerja, po njegovem strelu pa je Ajlec žogo ukrotil.

Zamujene priložnosti so se Celjanom maščevale

Sreš in Boštjan Zelko sta napovedala močnejši drugi polčas gostov, gol pa je padel v 62. minuti. Vedran Vinko je podal v kazenski prostor, kjer je iz bližine v polno zadel Zoran Lesjak. A na odgovor domačih ni bilo treba dolgo čakati. Takoj po dvojni menjavi, v igro sta v 66. minuti prišla Damir Marijan in Iztok Močivnik, so Celjani po kotu povedli. Pred vrata je podal Sebastjan Gobec, pred golom pa je bil na pravem mestu Firer, ki je žogo z glavo poslal za hrbet Ajleca.

Po obeh zadetkih se je ritem igre umiril

Za goste sta zapretila Zoran Lesjak in Roland Polareczki, pri domačih je dvakrat poskušal Marijan, a ni bil uspešen. Prav ob koncu, že v sodnikovem dodatku, bi se izid lahko spremenil po akciji Nafte, ko je bil podajalec Polareczki, s strelom pa je poskušal David Š. Tomažič, a je na koncu ostalo pri delitvi točk.

Stadion Arena Petrol, gledalcev 1200, sodniki: Žganec (Ljubljana), Kogej (Idrija), Rojko (Logatec).
Strelca: 0 : 1 Lesjak (61.), 1 : 1 Firer (66.).
CM Celje: Kotnik, Krajcer, Krljanović (od 66. Močivnik), Popović, Bezjak, Kapić, Djaković (od 66. Marijan), Radulović, Gobec, Firer (od 84. Nukič), Medved.
Nafta: Ajlec, Matjašec, Lesjak, Jerebic, Zelko (od 56. Polareczki), Sreš (od 70. Caban), Š. Tomažič, Korošec, Levačič, Vinko (od 87. Raduha), Vaš.
Rumeni kartoni: Gobec, Radulović; Caban, Sreš, Korošec, Lesjak.
Rdeči karton: /.
Deli s prijatelji