COPA AMERICA

Brazilski zvezdniki razočarali nacijo

Objavljeno 04. julij 2011 12.38 | Posodobljeno 04. julij 2011 12.38 | Piše: S. U./STA

Začetek južnoameriškega prvenstva prinesel polom favoritev

Tudi zvezdnik Neymar ni mogel pomagati kariokam
BUENOS AIRES – Na nogometnem južnoameriškem prvenstvu v Argentini so sinoči odigrali dve tekmi v skupini B, na katerih pa ni bilo zadetka. Favoriti Brazilci so se z Venezuelci razšli z izidom 0 : 0, enak izid pa je bil tudi na tekmi Paragvaj – Ekvador.

Po gostiteljici turnirja in prvi favoritinji Argentini, ki je na uvodni tekmi iztržila zgolj remi z 1 : 1 z Bolivijo, je tako brez zmage še ena velesila.

Priložnosti na tekmi na stadionu Unico v La Plati ni manjkalo, vendar pa je bil razpoloženi vratar Venezuele Renny Vega vedno na pravem mestu. Sodnik je v 39. minuti prikrajšal petkratne svetovne prvake Brazilce za enajstmetrovko, potem ko je Oswaldo Vizcarrondo z roko zaustavil žogo na poti v mrežo po strelu Robinha. Gre za prvi remi Venezuele z Brazilijo doslej na tekmah južnoameriškega prvenstva. »Česa takšnega res nismo pričakovali,« je bil odkrit brazilski napadalec Alexandre Pato. Še kritičnejši pa je bil brazilski trener Mano Menezes: »To je zelo slabo, zlasti v napadu je bilo preveč pomanjkljivosti.«

V venezuelskem taboru so bili nad rezultatom navdušeni. »To je zgodovinski dosežek,« je bil zadovoljen Cesar Farias, trener južnoameriškega moštva, ki še nikoli ni nastopilo na svetovnem prvenstvu v nogometu.

Na drugi tekmi v Santa Feju je blestel vratar Ekvadorja Marcelo Elizaga, ki je zaustavil prav vse poskuse Paragvajcev, tudi lepi priložnosti Roqueja Santa Cruza in Edgarja Barretta.

Deli s prijatelji