KRVAVI TOUR DE FRANCE

Avto francoske televizije zbil kolesarja

Objavljeno 11. julij 2011 09.16 | Posodobljeno 11. julij 2011 09.43 | Piše: Mi. S./STA

Vozilo televizijske hiše France 2 je nenadoma zavilo v desno in zbilo dva kolesarja

Kazahstanec Aleksander Vinokurov je s skupino zapeljal s ceste med drevesa in si zlomil medenico
PARIZ – Španec Luis Leon Sanchez je zmagovalec devete etape kolesarske dirke po Franciji, ki so jo spet zaznamovali številni padci.

Ubežna skupina, ki so jo sestavljali specialisti za pobege Francoza Thomas Voeckler, Sandy Casar, Španca Luis Leon Sanchez in Juan Antonio Flecha ter Nizozemec Johnny Hoogerland, si je nabrala veliko prednost, še 40 kilometrov pred ciljem je ta znašala pet minut.

Nato pa se je zgodila še ena nesreča, ki jih na takih dirkah ne bi smeli videvati. Avto francoske televizije je nenadoma zavil desno, zbil Flecho in še Hoogerlanda, ki je pristal v bodeči žici ob cesti. Oba sta sicer nadaljevala, toda sanj o etapni zmagi je bilo zanju konec.

V preostali trojki je imel največ moči Sanchez, do skupnega vodstva pa je drugič na Touru prišel Voeckler, tekmovalec ekipe Europcar.

Številni padci in poškodbe

Jani Brajkovič, Chris Horner in Bradley Wiggins so pred deveto etapo zaradi padcev in poškodb že končali dirko. Do cilja nista prišla niti Kazahstanec Aleksander Vinokurov, ki si je zlomil medenico, ne Belgijec Jurgen Van der Broeck, ki si je zlomil ključnico.

Že četrtič je na dirki padel tudi Alberto Contador, toda pri tem ni utrpel poškodb, odstopili pa so še Američan David Zabriskie, Španec Amets Txurruka, Rus Pavel Brutt in Belgijec Wouter Poels.


Deli s prijatelji