V ČETRTEK V STOŽICAH

Ačimović svari pred Avstrijci, Kašnik poškodovan

Objavljeno 25. julij 2011 17.19 | Posodobljeno 25. julij 2011 17.53 | Piše: D. P./STA

Po prepovedi igranja zaradi kartona bo Kosić lahko spet računal na Adnana Bešiča

Mile Ačimović

LJUBLJANA – Olimpija se bo v drugem krogu kvalifikacij za evropsko ligo ta in naslednji teden merila z dunajsko Austrio, s 23-kratnim avstrijskim prvakom, ki je ob obračunu zeleno-belih in vijoličastih brez dvoma favorit. Prva tekma bo v četrtek v Ljubljani.

Proti Kopru le do točke

Generalka pred evropskim nadaljevanjem sezone je bila za ljubljanski klub deloma uspešna, saj je na gostovanju v Kopru prišel do točke. Trener Dušan Kosić pa je priznal, da bi se lahko tekma končala tako s porazom kot s tremi točkami, težava pa je predvsem nihanje v igri.

Kašnik poškodovan

Po prepovedi igranja zaradi kartona bo Kosić lahko spet računal na Adnana Bešiča, na seznamu lažje poškodovanih pa sta Djordje Ivelja in David Kašnik.

Ačimović proti nekdanji ekipi

Med tistimi, za katere bosta imeli tekmi še poseben motiv ali dodatno čustveno vrednost, je tudi športni direktor Mile Ačimović. Nekdanji slovenski reprezentant je tri uspešna leta preživel prav v klubu iz avstrijske prestolnice, nanj ga vežejo lepi spomini. Opomni, da je njegov ex-klub igral najlepši nogomet v minuli sezoni, iz njegovih časov pa sta ostala le dva igralca. Ačimović prepušča vlogo favorita Austrii, meni pa, da se bo dvoboj zanesljivo odločil na Dunaju.

TV-prenos še ni urejen

V ljubljanskem klubu so sporočili, da pričakujejo kakšnih tisoč navijačev gostov, za toliko vstopnic je namreč zaprosila Austria. Tekmeci bodo teren v Ljubljani preizkusili v sredo popoldne, tekma bo v četrtek ob 19. uri, za zdaj se v klubu še dogovarjajo za televizijski prenos.

Deli s prijatelji