ZELENICA

27 milijonov evrov vredni Etoojev prestop

Objavljeno 21. avgust 2011 15.53 | Posodobljeno 21. avgust 2011 15.53 | Piše: T. L./STA

Naslednja tri leta naj bi Eto‘o v vsaki sezoni zaslužil kar 20 milijonov evrov

Eto‘o ima razlog za smeh, in to 20 milijonov evrov razlogov na sezono
MILANO – Potem ko so se lastniki ruskega nogometnega kluba Anži Mahačkala ves teden mudili v Milanu in vodstvo Interja prepričevali o prestopu kamerunskega zvezdnika Samuela Eto‘oja, je zdaj novica skorajda uradna. Po poročanju italijanskih medijev sta kluba dosegla dogovor, uradno ga bodo razkrili v ponedeljek, v igri pa so desetine milijonov evrov.

Če držijo podatki italijanskih medijev, bo Eto‘ojev prestop eden najbogatejših v nogometni zgodovini. Za prestop Kamerunca naj bi Rusi Interju odšteli 27 milijonov evrov, klub iz Dagestana pa naj bi mu ponudil triletno pogodbo, po kateri bi Eto‘o v vsaki sezoni zaslužil kar 20 milijonov evrov.

V družbi najdražjih

S takšnimi številkami bi Anži in Inter stopila ob bok najodmevnejšim zamenjavam pred novo sezono: Barcelona je Arsenalu odštela 29 milijonov za Cesca Fabregasa, okrog 40 milijonov je bil vreden posel med Manchester Cityjem in madridskim Atleticom za Sergia Agüera, Paris St. Germain pa je plačal 42 milijonov Palermu za Javierja Pastoreja.

Anži Mahačkala stopa po poti novih bogataških klubov, ki z denarjem bajno bogatih lastnikov kupujejo nogometne zvezdnike. Lastnik kluba je Sulejman Kerimov, po Forbesovi oceni 118. na lestvici najbogatejših na svetu s 7,8 milijarde evrov premoženja. Anži je pred letošnjo sezono v ekipo že pripeljal ruskega reprezentanta Jurija Žirkova, za klub pa igra tudi brazilski veteran Roberto Carlos.

Deli s prijatelji