KATARINA HABE

Moja duša ima krila

Objavljeno 14. januar 2021 14.00 | Posodobljeno 14. januar 2021 14.00 | Piše: Petra Julia Ujawe, Foto Dejan Javornik

Ko gleda nazaj na svoje otroštvo, ga pogosto nehote primerja z odraščanjem svojih sinov.

Slo., Megeš, 17.11.2020, Katarina Habe, slovenska pevka zabavne glasbe in doktorica psihologije, foto: Dejan Javornik
»Pogosto razmišljam, da smo bili mi takrat veliko bolj samostojni. Ne glede na to, da smo kar nekaj časa preživljali s starši, ga je bilo precej več prepuščenega nam samim, naši domišljiji in idejam,« pravi članica skupine Katrinas.

Doktorica psihologije z izjemno intuitivnostjo vzgaja svoja otroka in verjame, da ima vsak človek svoje poslanstvo.


Ali tudi v vzgoji dajete poudarek in prednost bolj pozitivnim, višjim energijam in frekvencam kot – predvsem letos – vladajo v svetu?

Res vidim, kako Tai in Lianmai to podtalno srkata. Včasih, ko jima govorim, da moramo vsako še tako neprijetno stvar pogledati z drugega vidika in v njej najti dobro, pa mi rečeta: »Ah, mami, ti in ta tvoja duhovnost!« To me prizemljuje in mi da vedeti, da niti zemeljski, materialni vidik ne sme biti zanemarjen. Tega se učim, ker sem kot bitje zelo leteča. Moja duša ima krila, je svobodna.

Katera je bila za vas najmočnejša lekcija v 2020?

Najbrž to, kako lepo je, če lahko naša ožja družina preživi več časa skupaj, da gremo vsak dan na sprehod v naravo, igramo družabne igre. Znotraj tega sem prepoznala ogromno lepote. Pa v ustavljanju, umiku od zunanjega sveta in dražljajev ter v povezanosti z naravo. To je bil zelo močan del mojega 2020. Poleg tega spoznaš, da so nekatere stvari tako nepomembne. Za kakšno reč se nam je zdelo, da brez nje ne bomo preživeli, a se je izkazala za trivialno.

Prave vrednote so se postavile na prava mesta. Še ena lekcija, ki sem jo opazila, je, da je prišel čas soočenja. Ni več bežanja, vsak se mora spoprijeti s svojimi demoni, jih zavestno preoblikovati in osebnostno zrasti v najlepše bitje, kot je lahko.

Kako gledate v prihodnost?

Morda je zelo naivno in le moja iluzija, a globoko v sebi čutim, da prihajamo v bolj zdrav svet, v katerem bo moralo marsikaj odpasti. Razjasnilo se nam bo, kaj je pomembno, kaj je minljivost, v čem je smisel življenja. Vračamo se k iskanju odgovorov na vsa ta vprašanja in moramo bivati tukaj in zdaj. Tudi tega nas je naučilo letošnje leto, ker ne vemo, kaj bo. Kakšen je ta hip?

Ali sem ta trenutek z ljudmi, ki prinašajo toplino? Ali delam tisto, kar me bogati? Ali dajem v svet vse, kar čutim kot svoje poslanstvo? Moramo si odgovoriti na ta vprašanja. Zdi se mi, da smo začeli stopati vanje, zato zaupam, da bomo kot človeštvo naredili preboj nazaj k sebi. K tistim stvarem, ki so res pomembne, ker smo se izgubili na celi črti.


​Pogovor z glasbenico in psihologinjo lahko preberete v Astro Suzy.
 
Deli s prijatelji