Predstavitvena informacija
Učinkovit medicinski pripomoček

Zmagajte v boju s holesterolom  

Objavljeno 21. februar 2018 14.37 | Posodobljeno 27. februar 2018 15.16 | Piše: P. I.
Zmagajte v boju s holesterolom  
Zaradi škodljivega vpliva njegove povišane vrednosti se holesterola drži srhljivi vzdevek »tihi ubijalec«. Sam po sebi v osnovi sicer ni nevaren, a to postane, ko ga je preveč.

Kaj morate vedeti o holesterolu?
Holesterol v našem telesu je nekaj povsem običajnega in celo nepogrešljivega, saj je sestavni del celičnih membran, poleg tega pa ima pomembno vlogo tudi pri nastajanju nekaterih hormonov in vitamina D. Ker je to snov, podobna maščobi, celicam omogoča prožnost. S pomočjo encimov se tvori v jetrih, del pa ga dobimo iz prehrane, zlasti iz živalskih maščob.

Kdaj ga je preveč?
Poznamo tako imenovani dobri in slabi holesterol. »Dobri« (LDL) ima nizko gostoto in skrbi za to, da ga je ravno prav, »slabi« pa je gostejši (HDL), zato začne mašiti stene žil in ovirati pretok krvi. To lahko doleti predvsem osebe, ki se nezdravo prehranjujejo in zaužijejo veliko nasičenih maščob, alkohola; kadilce, diabetike s sladkorno boleznijo tipa 2; tiste, ki imajo hiperholesterolemijo v družini ali že trpijo za srčno-žilno boleznijo.

Kako se boriti s holesterolom?
Raven slabega holesterola lahko uravnavamo z zdravo prehrano, gibanjem, odpovedjo ali zmanjšanju kajenja in pitja alkohola ter s temu namenjenimi medicinskimi pripomočki. Priporočljivo je, da v prehrano vključimo zdrave maščobe in se izogibamo nasičenim; oreščke, sadje, zelenjavo, vlaknine ter semena, kot so laneno, konopljino, chia. Izogibajmo se sladkorju, sladkim pijačam, mastnemu mesu in stresu.

Medicinski pripomoček brez stranskih učinkov
Na pomoč vam priskoči tudi Biostatine MED, dokazano učinkovit naraven izdelek, izdelan na osnovi hitozana, snovi, katere sestava je podobna prehranski vlaknini, in sestavin rastlinskega izvora.

Biostatine MED odpravlja motnje v presnovi maščob ter vašemu telesu pomaga izločiti tudi druge prebavljene stranske odpadne snovi. Z rednim jemanjem boste odpravili težave s presnovo maščob, vsebnost holesterola v vaši krvi pa bo že ob naslednjem preverjanju nižja.
 
 
 
 
 
Deli s prijatelji