Predstavitvena informacija
Kako sami pozdravimo želodčne težave

Adijo, zgaga in refluks!

Objavljeno 19. februar 2018 09.08 | Posodobljeno 22. februar 2018 09.53 | Piše: P. I.

Želodčne težave so med najpogostejšimi vzroki za obisk lekarne. Navadno jih opazimo šele, ko postanejo zelo nadležne. A dobra novica je, da jih lahko odpravimo tudi sami.

FOTO: Getty Images/istockphoto
Mnogi se z želodčnimi težavami soočijo šele, ko jim začnejo že pošteno greniti življenje. A da lahko odpravimo posledico, moramo najprej poznati vzrok. Ko ga enkrat najdemo, je najbolje, da posežemo po naravnih učinkovinah.

Glavni vzroki za želodčne težave
Med dejavniki, ki najbolj neugodno vplivajo na delovanje prebavnega trakta, sta stres in neredna, neustrezna prehrana. To lahko med drugim privede tudi do razvoja zgage in refluksa, ki nastaneta zaradi dviganja želodčne kisline in vsebine želodca nazaj proti požiralniku, s tem pa povzročita težave na sluznicah.

image
FOTO: Sanofarm


Nevarnost dodatnih težav
Večini ljudi se zdi najpreprosteje poseči po sintetičnih zdravilih, za katera verjamejo, da jim bodo nemudoma pomagala znebiti se težav. Pa ni čisto tako. Če jih jemljemo več kot dva tedna, namreč lahko stanje še poslabšajo. Zakaj? Sintetična zdravila zavirajo izločanje želodčne kisline, to pa onemogoča razgradnjo beljakovin ter povzroča utrujenost in napihnjenost. S tem si nakopljemo dodatne težave, ki jim kar ni konca. Da bodo dokončno izginile, moramo zaščititi in obnoviti sluznico.

image
FOTO: Getty Images/istockphoto


Pomoč pri samozdravljenju
K vnovični vzpostavitvi idealnega razmerja snovi v želodcu, s tem pa zacelitvi in ščitenju sluznice poleg pravilnejšega vnosa hrane v telo znatno pripomorejo tudi zdravila iz naravnih sestavin. Zelo učinkovit in varen za uporabo – uživajo ga lahko tudi nosečnice in doječe matere – je pri tem certificirani medicinski pripomoček Noacid iz sladkega korena, kamilice, aloe vere, sleza in slezenovca, ki ga lahko dobite v obliki tablet ali tekočine. Po njegovi zaslugi se sluznica pozdravi sama in prejme dodatno zaščito. Tako je tudi konec vaših želodčnih težav!

image
FOTO: Sanofarm

Deli s prijatelji