BREZ DVOMA

Najočitnejši znaki močne intimne povezanosti

Objavljeno 12. februar 2018 20.40 | Posodobljeno 12. februar 2018 13.38 | Piše: M. F.

Dokazi, da vas resnično ljubi.  

Razvajanje in telesni stik, ki se ne konča s spolnim aktom, kažeta, da mu veliko pomenite. FOTO: Thinkstock

Ko beseda nanese na intimo, večina najprej pomisli na seks. A ta dva pojma označujeta nekaj povsem različnega. Seks je res lahko zelo intimno dejanje, a kaj lahko se zgodi tudi, da še zdaleč ni tak.

Intima je bližina, ki jo dva lahko občutita, četudi ju ločujejo dolge fizične razdalje. Prava intima temelji na spoštovanju ter občutku, da nekoga poznate celo bolj kot sebe. Kateri pa so znaki, da sta tesno povezana, da je med vama visoka stopnja intime in da vas resnično ljubi?

Razvajanje, ki ne vodi vedno v seks

Kadar koli se pojavi priložnost, vas objame, poljubi in razvaja, čeprav ti dotiki niso vedno uvod v seks. Razvajanje in telesni stik, ki se ne konča s spolnim aktom, kažeta, da mu veliko pomenite, da ceni vašo bližino ter da je ob vas srečen, čeprav njegov libido tedaj, ko sta skupaj, ni vedno potešen.

Pogledi iz oči v oči

Neredkim je ob zrenju iz oči v oči neprijetno. Kadar zmoreta dolgo ohranjati očesni stik, pomeni, da sta drug ob drugem povsem sproščena, da si ničesar ne prikrivata in da si povsem zaupata. Prav to so temelji močne intime in trdne ljubezni.

Spoznali ste njegovo družino

Oseba je skupek izkušenj, ki jih je pridobivala med odraščanjem v določeni sredini, najpogosteje v krogu družine. Nemogoče je nekoga povsem poznati, dokler ne spoznate njegove družine in vzorcev vedenja, ki so v njej prisotni. Če vas brez pomisleka seznani s svojo družino, to pomeni, da vam je pripravljen razkriti tudi tiste manj očitne plati osebnosti, s tem pa sporoča, da želi, da bi ga kar najbolje spoznali in odkrili, zakaj zasluži vašo ljubezen.

Skupaj obeležujeta pomembne datume

Pa naj bo to njegov ali vaš rojstni dan ali prazniki, ki jih praznujemo vsi. Ljudje smo bitja tradicije, ki izhaja iz preteklosti, je pomembna v sedanjosti in se nadaljuje v prihodnost. Če jo deli z vami, si to nedvomno želi početi še naprej.

Ne počneta ničesar

Največja stopnja intime med dvema se kaže tedaj, ko lahko samo sedita drug ob drugem in ne počneta ničesar, pri tem pa se počutita pomirjeno, sproščeno in prijetno. Intima ne zahteva vselej akcije in dinamike, ampak gre za psihično povezanost, občutek miru, varnosti in ugodja, ki jih je mogoče izraziti brez besed. 

Deli s prijatelji