Predstavitvena informacija
NEZDRAVA ZVEZA

10 znakov, da vajin odnos prerašča v odvisnost  

Objavljeno 05. februar 2018 20.48 | Posodobljeno 05. februar 2018 22.38 | Piše: M. F.

Pretirana navezanost in nerealna pričakovanja ne koristijo zvezi.

10 znakov, da vajin odnos prerašča v odvisnost   
Odvisnosti od partnerja ni mogoče enačiti z ljubeznijo. FOTO: Thinkstock

Ljubezen med dvema se razvije postopoma in se dokaj razlikuje od zaljubljenosti, ki lahko preraste celo v odvisnost od partnerja, ta pa na dolgi rok ne more koristiti odnosu. Ste preveč navezani nanj in že skoraj odvisni od njega? Če se prepoznate v naslednjih 10 postavkah, bo to nedvomno držalo.

Pričakujete, da bo vedno z vami

Zato nikamor ne greste brez njega. Celo kadar se dobite s prijateljicami ga jemljete s seboj, kar ni prijetno ne zanj ne za vaše prijateljice.

Kadar ni z vami, ne morete biti srečni

En večer brez njega se vam zdi kot konec sveta in štejete sekunde, ko se bosta znova srečala, zato sploh ne morete uživati v trenutkih, ki bi jih lahko namenili sebi ter stvarem, ki jih imate radi. 

Strah vas je pred samoto

Ta strah je tako močan, da se na vse pretege trudite preprečiti, da bi se kam odpravil brez vas.

Iščete potrditve

Kadar on ni navdušen nad vašimi besedami ali dejanji, začnete dvomiti o sebi in svoji ljubezni.

Paranoični ste

Stalno si zamišljate scenarije, kako bi ga lahko izgubili. Zato ste bolestno ljubosumni in v svoji glavi oblikujete zgodbice, v katerih nekaj ali nekdo uničuje vajino zvezo, s svojo paranojo pa ga dušite in priklepate nase.

Pozabljate na druge

Zaradi njega zapostavljate družino in prijatelje. O druženju z njimi sploh ne razmišljate, saj želite ves čas, ki ga imate na voljo, preživeti zgolj v družbi vašega izvoljenca.

Imate nerealna pričakovanja

Če na vsak vaš ljubim te ne odgovori z istimi besedami, ste takoj živčni in sumničavi.

Hitro vas ujame panika

Kadar se kakšen dan ne vidita, ste panični in stalno pogledujete na telefon, da le ne bi preslišali klica ali sporočila.

Ves čas namenjate njemu

Zato ga nimate več za vse tisto, kar vas je veselilo nekoč. Zanemarjate hobije, šport in vse, kar vam je v preteklosti polepšalo dan.

Zaradi njega ste pozabili na svoje cilje

On je povsem okupiral vaše misli, on je pomembnejši od študija, potovanja, včasih celo dela.

Nasvet: vsi ti znaki dokazujejo, da ste preveč navezani nanj. Za zdravo zvezo je včasih potrebna tudi distanca, čas, ki ga preživljata vsak zase in z ljudmi, ki so vama ljubi. Lepo je včasih pozabiti na svet, ki vas obdaja, a nikar zaradi zveze ne zanemarite sebe, ljudi in stvari, ki jih imate radi. To namreč ne prinaša nič dobrega.

Deli s prijatelji