Tudi čičeriko lahko nadomestimo, na primer z lečo. Če bo jed kot solata, jo rahlo okisamo, če bo topla priloga, pa prelijemo z vročim maslom.
Za 4 osebe:
4 listi kodrilistnega ohrovta
2 srednje velika sladka krompirja
za krompir velik kos muškatne buče
1 konzerva čičerike
sol, poper, olje
2 žlici mešanih semen
1 limona
Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Bučo narežemo na kocke, ohrovtu odstranimo trde dele stebel, liste operemo in narežemo na rezance. Buče in krompir stresemo na pomaščen pekač in damo v pečico, ki smo jo ogreli na 180 stopinj. Po pol ure premešamo in obrnemo ter postavimo nazaj v pečico za dobrih deset minut. Medtem ohrovt stresemo v lonec vode in ga kuhamo nekaj minut, ostati mora čvrst. Odcedimo in razdelimo v skodelice. Pečen krompir in buče nekoliko ohladimo, solimo in popramo, dodamo čičeriko, potresemo s semeni in prelijemo z limonovim sokom. Premešamo in dodamo k ohrovtu.
4 listi kodrilistnega ohrovta
2 srednje velika sladka krompirja
za krompir velik kos muškatne buče
1 konzerva čičerike
sol, poper, olje
2 žlici mešanih semen
1 limona
Krompir operemo, olupimo in narežemo na kocke. Bučo narežemo na kocke, ohrovtu odstranimo trde dele stebel, liste operemo in narežemo na rezance. Buče in krompir stresemo na pomaščen pekač in damo v pečico, ki smo jo ogreli na 180 stopinj. Po pol ure premešamo in obrnemo ter postavimo nazaj v pečico za dobrih deset minut. Medtem ohrovt stresemo v lonec vode in ga kuhamo nekaj minut, ostati mora čvrst. Odcedimo in razdelimo v skodelice. Pečen krompir in buče nekoliko ohladimo, solimo in popramo, dodamo čičeriko, potresemo s semeni in prelijemo z limonovim sokom. Premešamo in dodamo k ohrovtu.