KONEC

Zaradi raztrganih križnih vezi konec sezone za Vonnovo

Objavljeno 05. februar 2013 19.14 | Posodobljeno 05. februar 2013 19.15 | Piše: S. J., STA

Za Američanko ni konec le letošnjega prvenstva, ampak tudi sezone.

SCHLADMING – Svetovno prvenstvo v alpskem smučanju se je slabo razpletlo za ameriško zvezdnico Lindsey Vonn. Na današnjem superveleslalomu, start so zaradi slabih vremenskih razmer večkrat prestavili, je Američanka grdo padla in se huje poškodovala. Po prvih pregledih je znano, da ima raztrgane križne vezi desnega kolena, zato je zanjo sezona že končana.

S helikopterjem v bolnišnico

Reševalci so Vonnovo, ki ima skupaj kar 59 zmag v svetovnem pokalu, od tega 49 v hitrih disciplinah, po hudem padcu s proge odpeljali v akiju in jo s helikopterjem prepeljali v bolnišnico DKH v Schladmingu. Po prvih zdravniških pregledih si je ameriška zvezdnica, ena favoritinj na tem prvenstvu, raztrgala križne vezi v desnem kolenu, zato zanjo ni končano le letošnje prvenstvo, temveč tudi sezona.

Štirikratna dobitnica velikega kristalnega globusa Vonnova je imela startno številko 19, pred njo je nastop opravila Tina Maze, ki je na koncu tudi osvojila naslov svetovne prvakinje, njen uspeh pa je s šestim mestom dopolnila tudi Ilka Štuhec.

Deli s prijatelji