BREZ UVRSTITVE

Za Filipa Flisarja spet usodna napaka

Objavljeno 21. december 2017 16.23 | Posodobljeno 21. december 2017 16.23 | Piše: STA, A. K.

Švicar Marc Bischofberger in Nemka Heidi Zacher sta zmagovalca letošnjega četrtega smučarskega krosa za svetovni pokal v Innichenu.

Filip Flisar je zasedel šesto mesto.

BOLZANO – Švicar Marc Bischofberger , ki je v tekmi svetovnega pokala zmagal drugič, je bil v velikem finalu boljši od Avstrijcev Christopha Wahrstötterja in Thomasa Zangerla ter Kanadčana Mathieuja Leduca. Nemka Heidi Zacher – zmagala je šestič, od tega štirikrat v Innichenu – pa od Kanadčanke Georgie Simmerling, do danes vodilne v svetovnem pokalu Švedinje Sandre Naeslund in Francozinje Alizee Baron.

Filip Flisar tudi na četrti tekmi ni prišel do uvrstitve, ki si jo je želel. Mariborčan se je brez težav uvrstil v četrtfinale, v katerem pa je spet naredil napako, ki je ni mogel več popraviti, tako da je v svoji skupini zasedel zadnje mesto.

Nekdanji svetovni prvak, ki je lani v tem južnotirolskem mestu dvakrat zmagal, je v kvalifikacijah dosegel 20. čas, nato v skupini osmine finala zaostal le za Švicarjem Jonasom Lenherrjem, v četrtfinalni skupini pa sta skupaj s Flisarjem in Lenherrjem nastopila še Francoz Francois Place in Kanadčan Mathieu Leduc. Slovenec je dobro startal, prišel na drugo mesto, a je nato zapeljal na grbino, izgubil ravnotežje in zapeljal s proge. Tekmeci so mu pobegnili, do konca se jim je sicer približal, a mu je za prehitevanje zmanjkalo časa. Tako je zasedel 15. mesto in spet ostal brez vrhunske uvrstitve, na katero letos še čaka.

Blaž Ogorelc je kvalifikacije končal na 37. mestu.

V petek bo v Innichenu še ena tekma.

Deli s prijatelji