SLALOM

Valenčič odstopil, napako napravil tudi Neureuther

Objavljeno 10. marec 2013 09.35 | Posodobljeno 10. marec 2013 13.32 | Piše: P. J., STA

Po prvi vožnji vodi Francoz Alexis Pinturault, drugi je Šved Andre Myhrer (+1,45), tretji pa Hrvat Ivica Kostelić (+1,51).

Najboljši trije s sobotne tekme.

KRANJSKA GORA – Francoz Alexis Pinturault prepričljivo vodi po prvi vožnji slaloma za svetovni pokal v alpskem smučanju v Kranjski Gori. Drugi je s skoraj sekundo in pol zaostanka Šved Andre Myhrer (+1,45), tretji pa Hrvat Ivica Kostelić (+1,51). Mitja Valenčič, najboljši slovenski slalomist, je odstopil, preostali pa se niso uvrstili v finale. ki bo ob 12.30.

Matic Skube je končal na 33. mestu (+5,43) in je finale zgrešil za 61 stotink, Miha Kürner je bil 38. (+5,76), Patrick Jazbec 48. (+7,34), Žan Kranjec in Martin Čater pa sta odstopila.

Valenčič je odstopil pred drugim merjenjem vmesnega časa in tako ostal tudi brez možnosti, da bi nastopil na zadnji tekmi sezone, na finalu pokala v Lenzerheideju prihodnji teden.

Hirscher že ima slalomski globus

Zato pa je mali slalomski kristalni globus že osvojil Avstrijec Marcel Hirscher, ki je pred finalom po veliki napaki osmi (+1,95), saj je Nemec Felix Neureuther, ki bi ga edini lahko še prehitel, odstopil. Hirscher je svetovni slalomski prvak in vodi v svetovnem pokalu z 69 točkami prednosti pred Norvežanom Axelom Lundom Svindalom, ki v slalomu ne nastopa.
 

Deli s prijatelji