LISIČKA

Tini prvo mesto ušlo za osem stotink sekunde

Objavljeno 26. januar 2013 11.02 | Posodobljeno 26. januar 2013 15.13 | Piše: T. L.

Tina je z današnjim drugim mestom osvojila mali kristalni globus za veleslalom.

MARIBOR – Tina Maze je na pohorskih strminah lovila novo zmago, toda ulovila jo je in jo naši junakinji alpskega smučanja pred nosom izmaknila Lindsey Vonn (to je že njena 59.). Zaradi nizkih temperatur sta bili obe progi odlično pripravljeni, Tina pa se je na prvo pognala kot sedma. Veleslalom v Mariboru je sicer začela Nemka Viktoria Rebensburg, vendar je že na sredini proge odstopila.

Gledalci so prvo vožnjo Mazetove spremljali z glasnim navijanjem, ob drugem merjenju vmesnega časa je Tina povečala svojo prednost in je v cilj pripeljala s skoraj polsekundno prednostjo pred Avstrijko Zettlovo (47 stotink zaostanka), le stotinko za Avstrijko pa je bila kot tretja Vonnova.

V prvi izjavi po vožnji je Tina za TV Slovenija dejala, da je slišati ljudi od starta do cilja nekaj krasnega, in ker tega ni vajena, se je morala danes še posebno skoncentrirati. 

Drugi tek: prvo mesto odnesla napaka

V drugem teku je Tina v zgornjem delu proge izgubila več kot pol sekunde prednosti, v spodnjem delu je veliko nadoknadila, ne pa vsega, saj ji je za zmago zmanjkalo osem stotink sekunde. Drevova je tekmo končala na 22. mestu.

Z današnjim drugim mestom je Tina že osvojila mali kristalni globus v veleslalomu. Za nacionalno televizijo je po tekmi povedala, da se je borila, kolikor se je mogla, zaveda pa se, da ji je prvo mesto odnesla napaka v zgornjem delu proge. »Vesela sem drugega mesta, da sem prišla v cilj v takem vzdušju ... Smučanje ob takšni dobrodošlici je čisto nekaj posebnega,« je povedala že nasmejana Tina. »Lindsey je tu, da me malo zajebava,« je dodala vendarle dobro razpoložena Mazetova in pokazala, da zna športno prenesti tudi poraz, če lahko drugemu mestu sploh tako rečemo.

 

Deli s prijatelji