SREČNA ŠTEVILKA 18

Tina Mašina v zlatu, presegla tudi 2000 točk

Objavljeno 02. marec 2013 11.15 | Posodobljeno 02. marec 2013 13.33 | Piše: A. L.

Do meje 2000 točk je potrebovala še 76 točk, dobila je novih sto.

GARMISCH-PARTENKIRCHEN – Smučarska sezona se bliža koncu, Tina Maze pa poleg kopice zlatih medalj, ki jih je prismučala v zdajšnji sezoni, do današnjega dne še ni imela zmage v smuku. Danes je to statistiko popravila in tudi prestopila mejo zbranih 2000 točk v eni sezoni.


Grd padec Američanke

Danes je smukaška proga spet terjala svoj davek. Izkupila jo je Američanka Alice Mckennis (startna številka 12), ki ji je noge precej zatreslo, nato pa je zdrsnila po snegu. Pri tem je tudi z obrazom podrgnila po ledeni progi. Tekma je bila za nekaj minut prekinjena, s proge pa so jo odpeljali s helikopterjem. Smithova, ki je startala za padlo reprezentančno kolegico, je skoraj na istem mestu naredila napako in odstopila.

Švicarka Lara Gur je s številko 16 prevzela vodstvo, in to s kar neskromnimi 82 stotinkami sekunde prednosti pred Danielo Merighetti.

Mazetova je startala 18. in imela pri prvem vmesnem času prednost dveh desetink, pri drugem že 59 stotink, pri tretjem še vedno 59 stotink, ob četrtem 75 stotink prednosti, na koncu pa je vodstvo prevzela s 74 stotinkami sekunde naskoka. Iz zvočnikov je nemudoma zadonela njena edina pesem, Tina Mašina pa je veselo zabrenkala po smučeh.

Za njo se je podala na progo Američanka Julia Mancuso, ki pa je že takoj začela izgubljati v primerjavi s Črnjanko.

Nemka Maria Hoefl Riesch je bila po prvih treh merjenjih vmesnih časov precej blizu Tini, a je ciljno črto prečkala s pol sekunde zaostanka, kar pa je bilo dovolj za takratno drugo mesto.

Ilka Štuhec je v cilj prismučala z 1,23 sekunde zaostanka za Tino.

S številko 26 je bila nato odlično na progi Laurenne Moss, za katero je po vmesnih časih kazalo, da bi utegnila Mazetovi speljati zlato kolajno, a je bila ura na koncu na strani zlata željne Tine Maze. Američanka Mossova je bila na koncu druga.

Vanja Brodnik se ni uvrstila med trideseterico.

Končni vrstni red:

1. Tina Maze
2. Laurenne Moss (+0,39)
3. Maria Hoefl Riesch (+0,50)
4. Lara Gut (+0,74)
5. Stefanie Moser (+0,80)
6. Julia Macuso (+0,93)
...
10. Ilka Štuhec (+1,23)

Deli s prijatelji