VELESLALOM

Tina ima tretjo medaljo

Objavljeno 14. februar 2013 10.55 | Posodobljeno 14. februar 2013 16.12 | Piše: T. L.

V prvi vožnji veleslaloma na SP je Tina Maze dosegla četrti čas, drugo progo je odpeljala odlično.

SCHLADMING – V Schladmingu se je za najboljše smučarke zaključila veleslalomska preizkušnja, na kateri je s številko tri naslov svetovne prvakinje branila tudi Tina Maze. Mazetova je sicer pod goro Planai že osvojila zlato v superveleslalomu in srebro v superkombinaciji, danes pa jo je od naslova oddaljila slabša prva vožnja. 

Ledena proga

Tekmo je odprla Francozinja Tessa Worley, nato se je po progi spustila avstrijska favoritinja Anna Fenninger, za Mazetovo je startala še druga domača favoritinja Kathrin Zettel. Prva proga je bila zahtevna, ledena in trda, vendar pa, kot je znano, Tini take razmere ustrezajo. Kljub temu se v prvi vožnji ni najbolje odrezala. 

Worleyjeva je s startno številko ena zakoličila čas 1:04,90. Da je bila res hitra, se je izkazalo, ko so bile v cilju vse uvrščene tekmovalke po prvem teku. Fenningerjeva je zaostala za Francozinjo 85 stotink sekunde, Tina Maze pa je imela na četrtem mestu za Worlyjevo več kot sekundo zaostanka. Zettlova je bila edina tekmovalka, ki se je uvrstila takoj za Worlyjevo.

Ana pridobila nekaj mest ...

Ana Drev, druga Slovenka med trideseterico, je po koncu prve vožnje zasedla 13. mesto. Drugo vožnjo je Ana opravila dobro, saj je kar nekaj tekmovalk zaostalo za njo. Ana je v izjavi za TV Slovenija povedala, da je sicer kar zadovoljna s svojim nastopom, vendar pa je čutila, da ima še nekaj rezerve, in ji je žal, da ni zadnje strmine odpeljala bolje.

... Tina srebrna

Kamere pa so pred odločilno preizkušnjo na vrhu ujele Tino Maze, ki je visoko skoncentrirana čakala na svoj drugi nastop. Očitno je Tini predpriprava uspela, saj je drugo progo odpeljala odlično. Z nastopom vsake od tekmic je napredovala po lestvici. Do srebrne medalje. Tessa Worley je bila namreč danes premočna in je naslov svetovne prvakinje osvojila z več kot sekundo prednosti. 

V prvi vožnji ni našla ritma v nogah

Za TV Slovenija je vidno ganjena Tina povedala, da je bil dan težak. Dejala je, da se je borila do konca, prvi tek pa se ji je popolnoma ponesrečil. »Občutki so bili res grozni,« je povedala. »Izjemna tekma, izjemen nastop,« je nadaljevala Tina in dodala, da v prvi vožnji ni našla ritma v nogah, se pa je dobro zbrala za drugo vožnjo. Kljub ponesrečenemu nastopu je ostala pozitivna. Pred drugo vožnjo ji je pomagala njena ekipa, s katero se je o vsem skupaj temeljito pogovorila, je še zaupala Mazetova, ki je prismučala srebro.  

 

Deli s prijatelji