KITZBÜHEL

Superveleslalom Svindalu, trije Slovenci odstopili

Objavljeno 25. januar 2013 14.12 | Posodobljeno 25. januar 2013 14.27 | Piše: Mo. S., STA

Klemen Kosi, edini Slovenec v cilju, je bil za točke prepočasen.

Zmagovalec Aksel Lund Svindal.

KITZBÜHEL – Zmagovalec superveleslaloma za svetovni pokal v Kitzbühelu je Norvežan Aksel Lund Svindal (1:14,48). Drugi je bil Avstrijec Matthias Mayer (+0,13), tretji pa Italijan Christof Innerhofer (+0,40).

Andrej Šporn, Rok Perko in Boštjan Kline so odstopili in ostali brez uvrstitve, Klemen Kosi pa je bil prepočasen za točke. Slovenci so sicer imeli startne številke od 33 do 44. Prvi se je na progo pognal Kline (33), ki je z odstopom končal svoj nastop. Po njegovi poti sta šla izkušenejša Šporn (39) in Perko (40), nazadnje pa se je po progi spustil še Kosi (44), ki je z zaostankom 3,23 sekunde zasedel 41. mesto, kar je pomenilo uvrstitev povsem na repu razpredelnice tekmovalcev, ki so končali tekmo.

Edine slovenske superveleslalomske točke v tej sezoni ima še vedno s 16. mestom v Val Gardeni Perko, ki je zdrsnil na 35. mesto posebnega seštevka discipline.

Smuk bo v soboto, v nedeljo pa slalom

Tridnevni spektakel na tem mondenem prizorišču se bo nadaljeval v soboto s smukom, na katerem se bo znova preizkusil slovenski kvartet v isti sestavi, v nedeljo pa sledi še slalom.

Deli s prijatelji