POKLJUKA

Slovenske biatlonke na robu poloma

Objavljeno 18. december 2015 17.07 | Posodobljeno 18. december 2015 17.07 | Piše: STA, Mo. S.

Le Teja Gregorin se je uvrstila na sobotno zasledovanje.

Teja Gregorin je osvojila 12. mesto.

POKLJUKA – Slovenske biatlonke so bile na Pokljuki na pragu poloma, ki ga je delno s 47. mestom rešila Teja Gregorin in se edina med varovankami Tomaša Kosa uvrstila na sobotno zasledovanje.

Sprintersko 7,5-kilometrsko tekmo je dobila 30-letna Francozinja Marie Dorin Habert (20:17,8), ki je dobila tretjo tekmo v karieri, dobro sekundo je zaostala Nemka Laura Dahlmeier, 13 pa njena rojakinja Franziska Hildebrand. Vse tri so streljanje opravile brez napake.

Gregorinova spet ni bila zadovoljna s tekom, dva kazenska kroga pa sta jo oddaljila tudi od točk svetovnega pokala. »Vse je tako kot vso sezono. V teku ne gre in ne gre. Ne vem, kaj je narobe, a treba se bo temeljito pogovoriti, da bo drugo leto boljše. Pri streljanju me je presenetil prvi zgrešeni strel, na koncu pa mi je pri zadnjem strelu zmanjkalo koncentracije,« je po tekmi dejala 35-letna Gregorinova in za soboto napovedala napad na polno. Za nadaljevanje sezone pa je nosilka olimpijske medalje iz Sočija napovedala, da se bo skušala temeljito pripraviti na nadaljevanje, zaradi česar bo morda izpustila tekmo v Oberhofu.

Urška Poje je z enim zgrešenim strelom dobro opravila vsaj strelski del in bila 86., Andreja Mali s štirimi zgrešenimi streli in Anja Eržen s polovičnim strelskim izkupičkom pa sta končali na 99. in 100. mestu.

Deli s prijatelji