HOKEJ

Sabolič v Ingolstadt

Objavljeno 30. januar 2013 10.15 | Posodobljeno 30. januar 2013 10.15 | Piše: A. L., STA

»Ekipa me je tukaj lepo sprejela. Bilo je lepo, da sem takoj zjutraj lahko opravil prvi trening, a tam še nisem pokazal vsega,« je povedal.

»Vedel sem, kaj me čaka in tudi mesto mi je zelo všeč. Vesel sem, da sem tukaj,« je povedal hokejist Robert Sabolič.

INGOLSTADT – Slovenski hokejski reprezentant Robert Sabolič se iz slovaškega Poprada seli v nemško ligo DEL k Ingolstadtu, so v torek potrdili v klubu. Prvič naj bi 24-letni Sabolič, ki je na Bavarskem že opravil prve treninge, za novo ekipo zaigral že v petek.

Prvi trening že opravil

»Ekipa me je tukaj lepo sprejela. Bilo je lepo, da sem takoj zjutraj lahko opravil prvi trening, a tam še nisem pokazal vsega, saj sem bil po dolgi poti s Slovaškega precej utrujen in tudi noč je bila malo krajša kot običajno,« je za spletno stran DEL povedal Sabolič. Tudi novo okolje zanj ni neznanka: »Tukaj sem igral tudi že na svetovnem prvenstvu v hokeju na rolerjih. Vedel sem, kaj me čaka in tudi mesto mi je zelo všeč. Vesel sem, da sem tukaj.«

Močna liga

Nekaj podrobnosti o ligi DEL pa je Saboliču razkril tudi Tičar, ki igra v Kölnu. »Dobra prijatelja sva in seveda sva se pogovarjala tudi o tem, kaj me v tej ligi čaka. O ligi in Ingolstadtu mi je govoril same pozitivne stvari. Liga je močna, veliko je dobrih igralcev in prav veselim se, da bom imel priložnost igrati tukaj,« je še dejal Sabolič.

Deli s prijatelji