MIŠICA

Prevc ne bo solil pameti

Objavljeno 02. marec 2013 15.47 | Posodobljeno 02. marec 2013 15.48 | Piše: Marko Uršič

Na nordijskem svetovnem prvenstvu v Italiji z ekipno tekmo še zadnja skakalna odločitev.

Peter Prevc.

Nordijski ples za odličja v zimskoidiličnih italijanskih Dolomitih se počasi končuje. Bliža se pomlad pa tudi ekipna tekma na veliki skakalnici v Predazzu. Popoldansko tekmovanje daje le malo možnosti za vzgornik, veter v hrbet pa jo je pretekle dni precej zagodel slovenskim skakalcem.

Na žalost na italijanskem snegu še nismo slišali Grazie, Jaka! (Jaka Hvala), a to se lahko danes, če bo odličje, še popravi. Slovenci so na zadnjem prvenstvu v Oslu tekmecem pokazali osle, saj so osvojili bronasto odličje, letošnjo zimo pa so dobili dve moštveni tekmi, v Zakopanah in Willingenu. Poleg tega so v Kuusamu in Oberstdorfu zasedli tretjo stopničko na zmagovalnem odru. Robert Kranjec, Peter Prevc, Jaka Hvala in Jurij Tepeš torej danes v mislih in namišljenih orlovskih letih kanijo osvojiti žlahtno kovino. D'Artagnan P. P. ima že dve, a drugi trije mušketirji v Predazzu še niso prikazali skokov, kot so si jih predstavljali. »Treba bo še kaj dodati, če se želimo uvrstiti v vrh. Še kakšen korak naprej,« složno pravi trojica. Mušketirsko velja: vsi za enega, eden za vse! »Dve kolajni že imam, ekipno smo tudi zelo močni in vse se lahko zgodi! Verjamem, da se bodo tudi drugi fantje zbrali, in to je to. A fantom ne bom prav nič solil pameti. Motivacije imamo dovolj, treba se bo le malce umiriti in trener bo s strokovnim štabom že vedel, katere vzvode potegniti,« razmišlja Prevc.

Še zadnja kolajna

»Resda imamo zdaj bron in srebro, ena tekma pa je še pred nami. A treba je ostati na realnih tleh. Za vsako kolajno se je treba boriti na vso moč,« pravi najbolj izkušeni Leteči Kranjec. Dodaja pa: »So štirje Norvežani, ki so bili spredaj na zadnji tekmi, Nemci, so tudi Avstrijci, Japonci niso slabi, pa Poljaki.« Severni Primorec Hvala v Predazzu še lovi prave občutke na skakalnicah in v zraku ter pravi: »Imam še precej težav v obdobju leta in pri tem izgubljam dragocene metre. Upam, da bom na ekipni tekmi v zraku bolje začutil vse skupaj.« Tudi Tepeš ima težave ob vetru v hrbet, saj na teh manjših skakalnicah v zraku ni veliko časa za popravke. Vsaka napaka je še toliko bolj kaznovana. »Imam presenetljivo veliko težav, nisem jih pričakoval. Veter od zadaj mi sploh ne ustreza. A iz skoka v skok mi gre bolje,« pravi član ŠD Dolomiti. Dolomiti pa so tudi del alpskega gorovja na prizorišču svetovnega prvenstva. »Gremo v boj še po zadnjo kolajno, ki nam manjka na tem prvenstvu. Šest ekip je zelo izenačenih, pri skokih bo treba še nekaj dodati,« meni glavni trener slovenske reprezentance Goran Janus.

Prevcu pogledali skozi prste

Slovenski skakalci bodo morali na ekipni tekmi zelo paziti, kako hitro bodo slačili drese, saj je bil Peter Prevc po osvojitvi srebra nekaj časa na trnih, ker je komisija pri kontroli dresov dolgo premlevala, ali naj ga diskvalificira. Gorenjec je namreč prehitro slekel dres, še preden je šel na kontrolo, s tem pa je prekršil tekmovalna pravila. Tekmovalna komisija se je po dolgem posvetovanju odločila, da mu bo tokrat pogledala skozi prste.

Deli s prijatelji