ZASLEDOVALNA TEKMA

Polomija: Fak zgrešil največ strelov

Objavljeno 06. december 2015 15.45 | Posodobljeno 06. december 2015 15.45 | Piše: STA, K. K.

V lanski sezoni najboljši Slovenec je s tem vknjižil novo ničlo.

Jakov Fak.

ÖSTERSUND Francoz Martin Fourcade je zmagovalec tekme v zasledovanju za svetovni pokal v švedskem Östersundu. Zmagovalec sobotne tekme je imel po 12,5 kilometra (zgrešil je tri tarče) pred drugim Nemec Arndom Peifferjem z enim zgrešenim strelom 35,1 sekunde prednosti. Najboljši Slovenec je bil Klemen Bauer na 29. mestu, Jakov Fak je bil 54. Tretje mesto je osvojil Francoz Quentin Fillon Maillet s 55,2 sekunde zaostanka in dvema zgrešenima streloma.

Bauer je mimo tarč poslal dva strela, za Fourcadom je zaostal 2:36,4 sekunde in končal na 29. mestu. Fak je možnosti za izboljšanje sobotnega 43. mesta. Tudi v drugo je bil nenatančen trikrat, v tretje dvakrat, v četrto pa še enkrat. Na koncu je bil 54., zaostal je 4:55,1 minute. Fak je med vsemi 60 biatlonci, ki so nastopili na zasledovalni tekmi, zgrešil največ strelov. Bauer je osvojil novih 12 točk, s skupnimi 17 je 48. Vodstvo je prevzel današnji zmagovalec, ki ima pred Norvežanom Olejem Einarjem Bjørndalnom, v soboto tretjim, danes pa 11., dve točki prednosti, pred Fillonom Mailletem pa ima šest točk prednosti. V soboto si je Fourcade na sprintu pritekel 52 sekund prednosti, ki so pomenile, da si Francoz lahko privošči kakšno napako na strelišču, saj je tekaško odličen. Vseh pet tarč je zadel le na drugem strelskem postanku, na preostalih treh je zgrešil po enkrat, kljub temu pa je na koncu z lepo prednostjo lahko proslavil svojo 41. zmago.

»Klemna moram pohvaliti, uspela mu je zelo dobra tekma, stvari je naredil tako, kot je moral, lahko pa bi seveda še boljše. Pri Jakovu pa imamo še vedno velike težave pri ležečem položaju. Še vedno ugotavljamo, kaj je narobe, kaj je vzrok za te zgrešene strele. A med tekmami je malo časa, da se to popravi, bomo pa to gotovo naredili,« je razmišljal glavni trener Tomaš Kos.

Ob 13.30 se bodo v zasledovanju na 10 kilometrov pomerile še ženske, od Slovenk bo nastopila Teja Gregorin.

Deli s prijatelji