KRIZA

Nove težave za Planico, gradnja se draži

Objavljeno 03. julij 2014 16.26 | Posodobljeno 03. julij 2014 16.26 | Piše: STA, D. P.

Tekaški del in celotni Nordijski center Planica morata biti dokončana do jeseni 2015, drugače za projekt ne bodo dobili evropskega denarja.

Gradnja se podaljšuje, stroški pa rastejo.

LJUBLJANA – Državna revizijska komisija je zaradi napake pri prepisovanju številk zavrnila najcenejšo ponudbo za gradnjo tekaškega dela Nordijskega centra Planica, ta se bo zdaj verjetno zavlekla, vsekakor pa se bo podražila, danes piše Dnevnik.

Za 26.000 evrov stroškov

Državna revizijska komisija je ugodila pritožbi avstrijskega podjetja Strabag na izbiro izvajalca za deset milijonov evrov vreden tekaški del Nordijskega centra Planica. Zavodu za šport Planica, ki ga vodi Jelko Gros, zdaj ne preostane drugega, kot da »pozabi« na najcenejšo ponudbo podjetja Gorenje Projekt in brez ponavljanja razpisa, tako je navodilo revizijske komisije, izbere drugega najcenejšega ponudnika, danes poroča Dnevnik in dodaja, da je Strabag za okoli 200.000 evrov dražji, Zavod za šport Planica pa mora omenjenemu podjetju odšteti še 26.000 evrov za stroške pritožbe.

Bo končano pravočasno?

Gros pravi, da bodo odločitev komisije spoštovali, ponudbe bodo preverili še enkrat, novega izvajalca, ki bo po besedah Grosa najverjetneje Strabag, pa bodo izbrali še ta mesec. Iz obrazložitve revizijske komisije je razvidno, da je Gorenje Projekt v svoji ponudbi narobe prepisal nekaj številk iz predračuna v ponudbo, državna revizijska komisija pa je ponudbo označila za nepopolno, Zavodu za šport Planica pa naložila, naj ne izvede novega razpisa in se odloči med preostalimi ponudniki, še piše Dnevnik.

Tekaški del in celotni Nordijski center Planica morata biti dokončana do jeseni 2015, drugače za projekt ne bodo dobili evropskega denarja.

Deli s prijatelji