SLALOMSKO

Nemcu Wengen, Valenčič v sneg

Objavljeno 20. januar 2013 13.36 | Posodobljeno 20. januar 2013 15.23 | Piše: D. P., STA

Hirscher (935) je še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev pred Norvežanom Akslom Lund Svindalom (747).

Marcel Hirscher meri na zlato odličje.

WENGEN – Nemec Felix Neureuther je zmagovalec slaloma za svetovni pokal v Wengnu. Avstrijec Marcel Hirscher ni nadaljeval niza zmag v slalomu in je osvojil drugo mesto (+0,21), tretji je bil Hrvat Ivica Kostelić (+0,25). Slovencev ni bilo v finalu.

Brez Svindala

Hirscher (935) je še povečal vodstvo v skupnem seštevku svetovnega pokala alpskih smučarjev pred prvim zasledovalcem Norvežanom Akslom Lund Svindalom (747), ki na slalomu ni nastopil. Hirscher s 600 točkami prepričljivo vodi tudi v posebnem slalomskem seštevku, drugi je Neureuther (486), tretji pa Šved Andre Myhrer (330), ki je odstopil na prvi progi.

Valenčič odstopil

Na startu prve vožnje sta bila dva Slovenca. Mitja Valenčič je odstopil v zgornjem delu proge in že drugič zapored ostal brez finala na slalomih za svetovni pokal. Klemen Kosi, ki je v Wengnu s 14. mestom v superkombinaciji osvojil prve točke v svetovnem pokalu, pa je z zaostankom 6,10 sekunde na prvi progi izpadel iz najboljše trideseterice ter je zasedel končno 45. mesto.

Še štirje do konca

Do konca sezone so še štirje slalomi. Naslednji bo prihodnjo nedeljo v Kitzbühelu, nato sledi slalom na svetovnem prvenstvu v Schladmingu, pred finalno tekmo v Lenzerheideju pa bo še tekma v Kranjski Gori, kjer je bil Valenčič lani osmi.
 

Deli s prijatelji