LISICA

Mazetova danes na zmago s številko pet

Objavljeno 27. januar 2013 08.57 | Posodobljeno 27. januar 2013 08.57 | Piše: T. L., STA

Skušala bo ostati zbrana in pokazati vse, kar zna.

Tina Maze s številko pet.

MARIBOR – Tina Maze, najboljša alpska smučarka sezone, bo današnji slalom za svetovni pokal na Pohorju v Mariboru začela s startno številko pet, drugo tekmo za 49. Zlato lisico pa bo odprla Avstrijka Kathrin Zettel, ki je na javnem žrebanju številk izvlekla številko ena. Prva vožnja se bo začela ob 9.15, druga pa ob 12.15.

Poleg Tine Maze bo nastopila še četverica Slovenk, vse z zelo visokimi številkami, Ana Bucik s številko 64, Katarina Lavtar s 66, Ula Hafner z 68, Eli Plut pa s številko 69.

Tina bo dan po tem, ko si je z drugim mestom na veleslalomu že dve tekmi pred koncem zagotovila mali kristalni globus, skušala doseči še sedmo zmago v tej zimi. »Želim si, da bi danes pokazala še več, kot sem na veleslalomu. Vesela sem bila tudi bučne podpore. Podobno bo danes, ko bom skušala ostati zbrana in nameravam pokazati vse, kar znam,« je napovedala. Z uspešnim današnjim nastopom bo skušala prvič doslej zmagati tudi v seštevku Zlate lisice, kar je med Slovenkami doslej uspelo le Mateji Svet in Urški Hrovat.

Mazetova je doslej na 24 tekmah pokala zbrala 1554 točk in ima pred nedeljskim slalomom že 748 točk prednosti pred drugouvrščeno Nemko Mario Höfl-Riesch, ki je bila četrta na pohorskem veleslalomu.

Deli s prijatelji