SMUČANJE

Logično, da je Andrea Massi eksplodiral

Objavljeno 28. februar 2013 12.39 | Posodobljeno 28. februar 2013 12.39 | Piše: Jaka Lucu

Ko je Andrea Massi prevzel vodenje samostojnega projekta Tine Maze, je mnoge zmotil.

Plod sodelovanja med Andreo Massijem in Tino Maze so tudi medalje z zadnjega svetovnega prvenstva (foto: Reuters).

Saj res, kaj naj bi kondicijski trener in profesor telovadbe ponudil muhasti slovenski smučarki, ki je prej ali blestela ali kuhala mulo ob neuspehih in so jo mnogi že odpisali, češ da ne razume, kaj je profesionalizem, ne prenese pritiska velikih tekem? Kako so se, arogantni povprečneži, ti so namreč po slovesu Janeza Šmitka od trenerstva na najvišji ravni preplavili in ugrabili slovensko alpsko smučanje, zmotili!

S perfekcionizmom obsedeni Massi je v Tini Maze našel sorodno dušo, ne le zasebno, predvsem smučarsko, športno, popolnosti predano. Sorodnost duš v zasebnosti bosta morala Massi in Tina seveda potrjevati po končani karieri, ko se dan ne bo poznal le po uspešnosti ali neuspešnosti treninga ali tekme, ampak po vrsti vsakdanjih opravil, toda, fant, kako sta se ujela v dojemanju vrhunstva, kako sta s trdim delom in brezkompromisnim pristopom tudi karmično očistila pot do zmag in višav, ki so znane le superprvakom, kajti zrak je tam, kjer je letos Tina Maze, redek in zato na voljo le najboljšim.

Ko so se pred začetkom sezone 2012/13 pojavile fotografije Tine Maze s poletnih kondicijskih priprav, je bilo dovolj pogledati v njene oči, ki niso nič več izražale neučakane napadalnosti, kot je bilo to v preteklosti, ampak zgolj popolno, absolutno predanost poti, ki si jo je z Massijem in ekipo začrtala. In ker lahko tak izraz na obrazu dobi le tisti, ki ve, kako zelo dober je, in je naredil tudi vse, kar je v njegovi moči, da bo kakovost potrjeval na tekmah in treningih vsak dan, kolikor dni bo pač treba, je bilo jasno, da je Tina Maze v stanju, ki so ga v zgodovini alpskega smučanja dosegli le redki. Pripravljena je bila, da iz tedna v teden spreminja zgodovino ženskega alpskega smučanja, jo piše na novo, ona, šampionka, ki ne prenese polovičarstva in povprečnosti, saj ju je predobro spoznala v prvi polovici kariere. Ta pot je bila njena odločitev.

Celoten članek preberite na spletni strani: Polet.si

Deli s prijatelji