NHL

Kopitar zadel in podal za zmago Kraljev

Objavljeno 24. februar 2013 12.11 | Posodobljeno 24. februar 2013 12.11 | Piše: P. J., STA

Colorado so premagali s 4 : 0.

Anže Kopitar.

LOS ANGELES – Moštvo severnoameriške hokejske lige NHL Los Angeles Kings je v noči na nedeljo s 4 : 1 premagalo Colorado Avalanche. Slovenski hokejist Anže Kopitar je za zmagovalce prispeval gol in podajo. Za gostitelje so zadeli še Dustin Brown, Jeff Carter in Trevor Lewis, za goste pa je zadel Milan Hejduk.

Nasprotnik ne sme razviti igre

Po slabšem začetku sezone se Kralji počasi pobirajo in so že na več kot 50-odstotni uspešnosti (16 tekem, 18 točk). Še najbolj je ekipa napredovala v obrambi, pa tudi napad je sinoči deloval, kot mora. V prvi tretjini sta domačim vodstvo zagotovila Brown in Carter, nato sta bila v drugem delu uspešna še Kopitar in Lewis, Los Angeles pa je vknjižil že tretjo zaporedno zmago. Vratar Jonathan Quick je ubranil 23 strelov, kralji pa so v zadnjih šestih tekmah zmagali petkrat.

»Nasprotnikom ne smemo dovoliti, da razvijejo igro, in to nam je danes uspelo. Če nimajo časa in prostora, potem ne morejo igrati. Še vedno lahko izboljšamo obrambo, a smo bili danes dobri tudi v napadu. Do zdaj smo namreč zapravili preveč dobrih priložnosti za zadetek, poleg tega smo se preveč zanašali na vratarja,« je po zmagi povedal Jarret Stoll.

Zmagali tudi Muršakovi

Le dve ekipi sta si sinoči privoščili poraz pred domačimi gledalci. Buffalo proti newyorškim Islandersom izgubili z 0 : 4, Carolina pa proti Tampa Bayu z 2 : 5. Drugje so domači navijači zadovoljni zapuščali dvorane. Edmonton je po kazenskih strelih proti Phoenixu zmagal s 3:2. Ottawa je bila boljši z enakim izidom boljša od Toronta, Detroit, za katerega Jan Muršak ne igra več, je bil s 4:0 boljši od Nashvilla, Dallas s 3 : 1 od San Joseja, Philadelphia pa s 5 : 3 od Winnipega. Montreal je premagal s 3 : 0 moštvo New York Rangers, St. Louis Columbus z 2 : 1, Calgary pa Minnesoto s 3 : 1.

Deli s prijatelji