SEZNAM

Janus določil osmerico za novoletno turnejo

Objavljeno 21. december 2017 19.09 | Posodobljeno 21. december 2017 19.09 | Piše: STA, A. K.

Na seznam je dodal še štiri imena, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Goran Janus.

LJUBLJANA – Potem ko je glavni trener slovenskih skakalcev Goran Janus že v sredo potrdil, da bodo na prestižni novoletni turneji nastopili Jernej Damjan, Peter Prevc, Anže Semenič in Žiga Jelar, je po današnjem treningu v Planici seznamu dodal še štiri imena, so sporočili iz Smučarske zveze Slovenije.

Janus bo v Nemčiji računal še na četverico: Timi Zajc, Tilen Bartol, Jurij Tepeš in Domen Prevc. Tepeš bo dobil priložnost na prvi tekmi v Oberstdorfu, v Garmisch-Partenkirchnu pa ga bo zamenjal mlajši od bratov Prevc. Jelar in Zajc bosta letos na turneji debitirala. Vsi pa bodo formo zadnjič preizkusili v soboto, ko bo v Planici državno prvenstvo.

Glede na dosedanje dosežke slovenskih skakalcev trener poudarja, da letos prvič ekipa nima konkretnih ciljev. »Te dni je v Planici idilično trenirati. Pridno bomo izkoristili priložnost in se poskušali čim bolje pripraviti na prihajajoče tekme. Ekipo bom do konca določil po jutrišnjem treningu. Seveda me zanimajo rezultati med deseterico. Glede na 'knockout' sistem, po katerem potekajo tekme, in glede na to, da so letos razlike izjemno majhne, bo zelo težko. Mi smo bolj v ozadju in počasi ščipamo naprej,« je na sredini predstavitvi dejal Janus.

Deli s prijatelji