POHORJE

FOTO: Zaradi Tine pozabili na skrbi

Objavljeno 26. januar 2013 13.07 | Posodobljeno 26. januar 2013 13.07 | Piše: D. P., S. J.

Slovenija pod Pohorjem za hip pozablja vse skrbi, lakoto in revščino.

MARIBOR – »To je pa noro,« so si bili po koncu prve vožnje edini vsi zbrani v Mariboru, ki so z navdušenjem spremljali prvi tek veleslaloma 49. Zlate lisice. Tina Maze je v prvo v prepoznavnem slogu s prefinjeno tehniko in eleganco obvladala pohorsko strmino, pred najbližjo zasledovalko Avstrijko Kathrin Zettel je imela zavidljivih 47 stotink sekunde prednosti, Američanka Lindsey Vonn pa je zaostajala še stotinko več.

»Jokam,« je dejala Tina in hitro pojasnila, »pa ne od žalosti, ampak od sreče, ko vas toliko vidim tu. Sijajni ste,« je vse zbrane pohvalila Tina, 10.000-glava množica pa ji je namenila huronski pozdrav.

»Tina je izvrstno opravila prvo vožnjo, veselimo se druge in novega slavja,« je za Slovenske novice dodal Bojan Križaj, ki prav tako rad obišče Pohorje.

Slovenija je pod Pohorjem za hip pozabila vse skrbi, lakoto in revščino. Ljudje se smejejo, se mastijo s čevapčiči, kuhano vino teče v potokih, nasmehi se vlečejo od ušes do ušes, grdih pogledov ni nikjer, v zraku pa se pretaka radoživa sproščenost.

Neskaženo veselje

Veselja ni skazila niti druga vožnja, ko je Tina po napaki na koncu pristala na drugem mestu, za Američanko Lindsey Vonn in pred Avstrijko Anno Fenninger. Vendar pa si je Mazetova z današnjo uvrstitvijo že zagotovila mali kristalni globus v veleslalomu v tej sezoni.

Deli s prijatelji