ITALIJA

Tina Maze v metežu do tretjega mesta

Objavljeno 20. januar 2013 12.49 | Posodobljeno 20. januar 2013 14.10 | Piše: D. P.
Ključne besede: Tina Maze

Ilka Štuhec ima startno številko 41.

Tina Maze je včeraj na Sljemenu v drugi vožnji povozila količek in tekmo končala brez uvrstitve.

CORTINA D'AMPEZZO – Tina Maze je na superveleslalomu za svetovni pokal alpskih smučark v italijanski Cortini d'Ampezzo zasedla tretje mesto in osvojila 15. stopničke v sezoni. Za zmagovalko, Nemko Viktorio Rebensburg, je zaostala za 34 stotink, le stotinko pred njo pa je bila Avstrijka Nicole Schmidhofer (+0,33). Ilka Štuhec, druga Slovenka, je bila 33. (+3,09).

Krepko vodstvo

Svetovni pokal se bo konec prihodnjega tedna nadaljeval na Pohorju v Mariboru, kamor Mazejeva prihaja kot prepričljivo vodilna v skupnem seštevku pokala. Nemka Maria Höfl Riesch na drugem mestu za njo zaostaja za 718 točk.

Nemka ostala prva

Razmere v Cortini so bile neregularne, pred Tino pa jih je najbolje izkoristila Rebensburgova, ki je s številko devet prišla v vodstvo. Za 33 stotink je ugnala Avstrijko Nicole Schmidhofer.

Snežni metež ustavil Korošico

Mazetova se je odločno pognala na progo. Pri prvem vmesnem času je v močnem snežnem metežu zaostajala tri sekunde, pri drugem pa 14. Do cilja je zaostanek še malce narasel, s 34 stotinkami zaostanka je zasedla tretje mesto. Za njo so se uvrstile Julia Mancuso na peto mesto, Lindsey Vonn na sedmo ter Maria Höfl Riesch na 19.

Deli s prijatelji