LENZERHEIDE

Megla vzela Tinin smukaški globus

Objavljeno 13. marec 2013 10.31 | Posodobljeno 13. marec 2013 15.57 | Piše: T. L., R. T., STA

Na finalu svetovnega pokala v Lenzerheideju so zaradi megle odpovedali najprej moški smuk, nato še ženski.

LENZERHEIDE – Na finalu svetovnega pokala v švicarskem Lenzerheideju so morali prireditelji zaradi goste megle prestaviti začetka današnjih smukov. Moškega so nekaj po 13. uri odpovedali. Megla je zapečatila tudi usodo ženskega smuka, ki bi se po prvotnih načrtih moral začel ob 11.30, po več prestavitvah pa so ga nato okoli 14.30 odpovedali.

Megla, ki je preprečila tekmo, je Američanki Lindsey Vonn omogočila, da je v svetovnem pokalu ohranila točko prednosti pred Črnjanko Tino Maze in prišla do smukaškega globusa. 

Tini bi na današnji preizkušnji zadostovalo, da bi se uvrstila na sedmo mesto in tako osvojila mali kristalni globus. Če pa Maria Höfl Riesch ne bi zmagala, bi globus osvojila že z uvrstitvijo vsaj na petnajsto mesto. Na današnji tekmi bi lovila svoj tretji globus v sezoni s startno številko 16, Ilka Štuhec, druga slovenska predstavnica, pa bi startala druga.

Svindalu že drugi mali kristalni globus

Norvežan Aksel Lund Svindal je po odpovedi smuka na finalu svetovnega pokala v alpskem smučanju v Lenzerheideju dokončno osvojil mali kristalni globus za zmago v posebnem seštevku discipline, kar je po superveleslalomskem njegov drugi mali kristalni globus v tej sezoni ter skupno sedmi v karieri. Ob tem je bil še dvakrat skupni zmagovalec.

Med 24 tekmovalci v moški konkurenci bi morala smučati tudi Andrej Šporn (s številko ena) in Rok Perko (s številko 10).

Deli s prijatelji