REKORDNO

Ligety že petič do pokala Vitranc

Objavljeno 09. marec 2013 10.46 | Posodobljeno 09. marec 2013 14.36 | Piše: P. J.

Ligety je suvereno obdržal prednost po prvi vožnji.

Veselje Teda Ligetyja.

KRANJSKA GORA – Ob 9.30 se je začela v Kranjski Gori moška veleslalomska tekma svetovnega pokala v alpskem smučanju. Američan Ted Ligety je dosegel že peto zmago na veleslalomu za pokal Vitranc. Kranjska Gora je očitno Američanu pisana na kožo. Na drugem mestu je pristal Marcel Hirscher z 0,45 sekunde zaostanka, na tretjem pa Alexis Pinturault (+0,77).

Že v prvi vožnji je Američan upravičil vlogo favorita, saj je vodil s prednostjo 20 stotink pred Francozom Pinturaultem in 22 stotink pred Nemcem Felixom Neureutherjem. Hirscher je zaostal šest desetink in bil v prvo četrti. Vse to je obetalo izjemen finale, pričakovanja pa so bila vsekakor izpolnjena, kajti mojstri so pokazali svoje mojstrstvo, zlasti pa že vso letošnjo sezono briljantni Ligety.

Žal so naši smučarji tudi tokrat pokazali bolj malo. Do cilja je uspelo prismučati le Žanu Kranjcu, ki je z zaostankom 3,88 sekunde pristal na 33. mestu, in Maticu Skubetu, ki je zaostal 4,90 sekunde in končal kot 42., za preostalo četverico, Janeza Jazbeca, Mišela Žeraka, Patricka Jazbeca in Martina Čaterja, pa je bila vitranška strmina prehud zalogaj.

 

Deli s prijatelji