LIGA EBEL

10 golov v mreži hokejskih zmajev

Objavljeno 22. november 2015 21.13 | Posodobljeno 22. november 2015 21.13 | Piše: STA, S. U.

Kratek niz dveh zmag, prvi v sezoni za hokejiste Telemacha Olimpije, se je končal na boleč način.

LINZ – Hokejisti Telemacha Olimpije so v tekmi 23. kroga lige EBEL izgubili proti ekipi Black Wings Linz z 10 : 0. Že od prve minute je bilo čutiti, da so domači igralci po petkovem porazu v derbiju s Salzburgom zelo motivirani. Svojega večera pa ni imel niti mladi Tomaž Trelc, ki je spet dobil priložnost ob bolezni Roya. Že plošček po prvem strelu domačih v drugi minuti tekme je končal za njegovim hrbtom. Domači so v 12. minuti povišali prednost, povsem ob koncu prvega dela pa se je še tretjič zatresla mreža ljubljanskega gola. Nadaljevanje je bilo še bistveno slabše, začelo se je na las podobno kot v prvem, le da so domači že v 38. sekundi povedli s 4 : 0. Pravi potop se je začel s 27. minuto, ko so v zelo kratkem razmaku imeli gostitelji osem minut igralca več na ledu, Linz pa je v tem elementu igre suveren in je kar trikrat premagal Trelca. Ta se je ob enem od posredovanj poškodoval, a ostal v golu do konca druge tretjine, ko je bilo na semaforju že 8 : 0.

V zadnji tretjini je priložnost med vratnicama dobil debitant Luka Zorman, ki je korektno oddelal svojih prvih 20 minut v ligi EBEL, pri obeh prejetih golih pa bil brez moči.

Ob nepravem času za zmaje zdaj prihaja še eno težko gostovanje, Dunaj jih v torek pričakuje ranjen po domačem porazu s Fehervarjem, pri zmajih pa upajo, da se bo Roy pozdravil do tekme, poškodba Trelca namreč ne obeta nastopa na Dunaju.

Deli s prijatelji