VELESLALOM

Ana Drev osma po prvi vožnji

Objavljeno 12. december 2015 13.40 | Posodobljeno 12. december 2015 13.41 | Piše: STA, Mo. S.

Vodi Američanka Lindsey Vonn.

Ana Drev.

ÅRE – Američanka Lindsey Vonn vodi po prvi vožnji veleslaloma za svetovni pokal alpskih smučark v Åreju. Druga je domačinka Frida Hansdotter (+0,33), tretja Avstrijka Eva-Maria Brem (+0,35). V drugi vožnji bosta nastopili dve Slovenki: Ana Drev z osmim časom (+0,84) in Tina Robnik, ki si je svoj prvi finale priborila z 21. časom (+1,86).

Tridesetletna Drevova je na prvi progi prikazala eno boljših voženj, startala je kot 21., ob prihodu v cilj je bila sedma, nato pa je do konca izgubila le eno mesto.

Tekmovalka iz Šmartnega ob Paki je bila doslej v karieri v konkurenci svetovnega pokala le dvakrat v prvi deseterici, decembra 2012 je bila deseta na veleslalomu v Courchevelu, izid kariere pa je postavila z osmim mestom na veleslalomu novembra 2007 v Panorami. V novi sezoni je bila 22. na veleslalomu v Aspnu, potem ko se v Söldnu ni uvrstila v drugo vožnjo. Lani je bila v Åreju 11.

V finalu bo nastopila še 24-letna Robnikova, ki doslej v finalu na tekmah največje ravni še ni tekmovala, v novi sezoni je odstopila tako v Söldnu kot v Aspnu. V finale se je pognala s startno številko 53. Na startu sta bili še dve Slovenki Katarina Lavtar in Ana Bucik, a sta odstopili.

Shiffrinova poškodovana

Slalomska olimpijska in svetovna šampionka Mikaela Shiffrin na tekmi ni nastopila. Američanka si je na ogrevanju poškodovala desno koleno. Kot poročajo tamkajšnji mediji, so 20-letno tekmovalko s sumom poškodbe kolenskih vezi odpeljali v bolnišnico na preiskave.

Američanka si je sicer veliko obetala od tekem na Švedskem, saj je trenutno druga v skupnem seštevku svetovnega pokala ter je pred začetkom tekmovanja v Åreju zaostajala le štiri točke za vodilno rojakinjo Vonnovo. Na nedeljskem slalomu je bila prva favoritinja za zmago, tudi na veleslalomu si je želela stopničke, potem ko je bila druga na uvodnem veleslalomu v Söldnu, v Aspnu pa je odstopila v finalu.

Deli s prijatelji