KO SMUČA SEDMA SILA

Za 12 novinarjev 
kar enajst kolajn

Objavljeno 04. april 2017 11.44 | Posodobljeno 04. april 2017 11.45 | Piše: S. N.

V Val Cenisu smučali novinarji iz več kot 30 držav.

Novinarji smučarji so v Franciji odlično zastopali Slovenijo. Foto Voranc Vogel

V Val Cenisu, smučarskem središču v francoskih Savojskih Alpah tik ob meji z Italijo, se je na 64. svetovnem srečanju novinarjev smučarjev skoraj dvesto novinarjev iz več kot 30 držav pomerilo na veleslalomski tekmi in v smučarskih tekih. V slovenski reprezentanci je bilo letos šest novinark in šest novinarjev, ki so se domov vrnili z enajstimi kolajnami.

Med novinarkami članicami je svetovna prvakinja v kombinaciji z drugima mestoma v obeh disciplinah postala Maja Roš Kanellopoulos s POP TV. Na najvišjo stopničko je po tekmi v smučarskih tekih stopila Mariša Bizjak. Vrhunski dosežek je s kombinacijsko zmago v kategoriji superveterank uspel tudi Barbri Jermann z revije Suzy. V veleslalomu je konkurenco pustila daleč za seboj, na tekmi v smučarskih tekih pa je skozi cilj prišla tretja. S tremi kolajnami za druga mesta v kombinaciji, veleslalomu in tekih se je v kategoriji moški člani okitil tudi Blaž Močnik z Dela. V smučarskih tekih mu je družbo na tretji stopnički delal David Jug z Žurnala24.

Srečanja novinarjev smučarjev so odlična priložnost za pogovore s tujimi kolegi, izmenjavo mnenj in izkušenj. Osrednji problematiki, ki so jih novinarji načeli letos, sta bili varnost na spletu in gospodarski razvoj v gorskih območjih. Poleg tega so Francozi prvič javno naznanili, da bo Pariz kandidiral za organizacijo poletnih olimpijskih iger leta 2024.

Val Cenis, ki se lahko pohvali s 125 kilometri smučarskih prog, prav te dni praznuje 50 let, odkar so v kraju pognali prvo vlečnico. 

.

Deli s prijatelji