NORO

VIDEO: Športniki tarče fanatičnih oboževalcev

Objavljeno 04. marec 2013 12.35 | Posodobljeno 04. marec 2013 13.13 | Piše: P. J.

Mnogi so športnike že poškodovali ali pa vsaj pošteno prestrašili.

Kljub temu da Tina Maze podira rekorde in se je s svojimi neverjetnimi dosežki že zapisala v zgodovino, gredo njeni uspehi očitno marsikomu v nos. Mati idiotov je vedno noseča, je dejal že njen trener in partner Andrea Massi. Žal se je nekaj idiotov na športnike v preteklosti že spravilo.

Seleševa zabodena na igrišču

Tenisačico Moniko Seleš je na turnirju v Hamburgu leta 1993 malce pred Roland Garrosom, ki ga je bila Monika osvojila trikrat zapored v letih 1990–1992, napadal navijač Steffi Graf. Med premorom četrtfinalnega dvoboja proti Bolgarki Magdaleni Malejevi, v katerem je Monika vodila s 6 : 4, 4 : 3, jo je s kuhinjskim nožem zabodel v hrbet, v predel med lopaticama. Storilec je bil obsojen na dve leti pogojne zaporne kazni z obveznim zdravljenjem v psihiatrični bolnišnici. Seleševa se je na igrišča vrnila šele čez dve leti, vendar nikoli več ni bila teniško tako dominantna kot pred napadom (do napada je osvojila osem turnirjev za grand slam, nato pa le še enega, Steffi Graf, katere nori navijač je uničil sijajno teniško kariero Seleševe, pa je imela tedaj 11 naslovov, nato pa jih je osvojila še 11!).

Grožnje s smrtjo je prejela tudi biatlonka Magdalena Neuner, neznanec pa je na spletni strani zapisal, da namerava ubiti Rogerja Federerja. Federerja si je med tekmo privoščil tudi Jimmy Jump, odziv presenečenega Federerja pa si poglejte v posnetku.

Slabo jo odnesejo tudi sodniki

Zaradi incidenta na ragbijski tekmi med Republiko Južno Afriko in Novo Zelandijo je z izpahnjeno ramo končal irski sodnik Dave McHugh.

Kljub temu da je hokej šport, v katerem mnogokrat zapojejo pesti, pa ne vidimo pogosto, da bi navijač splezal v prostor za kaznovane in se stepel s hokejistom, kot se je to pred leti zgodilo Tieu Domiju.

Navijač je skušal napasti tudi Franka Lamparda, ko je po koncu tekme s pestmi poletel proti nogometašu.

Med tekmo sta bila huje poškodovana tudi dva nogometaša kluba iz Bukarešte, ko ju je na igrišču napadel pobesneli navijač. 

Pismo Massi že ima, za Tino si želi miru

Tina se je na neprijeten dogodek z grozilnim pismom odzvala že včeraj in na twitterju zapisala: »What doesn't kill you makes you stronger! (Kar te ne ubije, te okrepi)«. Gre pa za besedilo pesmi mlade pevke Kelly Clarkson.

Je pa grozilno pismo že v rokah Andrea Massija. »Pismo imam jaz v rokah, z njim se ukvarja policija in tako je tudi prav. Je pa bolj žalostno, to je moje mnenje, da je nemška televizija (in posledično vsi novinarji) začela poročati o tem. To se v smučanju ni zgodilo prvič, se je že dogajalo in se še bo. Naredila se je zgodba, ki je očitno postala pomembnejša od zgodbe, ki jo Tina piše na smučeh,« je za 24ur.com iz Garmischa sporočil Massi, ki pravi, da je celotna stvar preveč medijsko napihnjena, upa pa, da bodo imeli v prihodnjih dneh dovolj miru za nemoteno vadbo.

Pri Smučarski zvezi Slovenije (SZS) so stopili v stik s prireditelji, radi pa bi se povezali s tamkajšnjo policijo. Direktorica SZS Barbara Kürner Čad je za omenjeni portal povedala, da članov ekipe Team to aMaze niso posebno vznemirjali, nameravajo pa v kratkem govoriti tudi z njimi.

 

Deli s prijatelji