ŠKANDAL

Varnostniki pred vrati, nogometaši pa okradeni

Objavljeno 12. avgust 2014 11.34 | Posodobljeno 11. avgust 2014 20.27 | Piše: Drago Perko

Olimpijini igralci so na tekmi v Domžalah ostali brez telefonov, denarja, opreme.

Razočaran je tudi Nik Omladič (desno). Foto: Tomi Lombar

DOMŽALE – Od pekla do raja in spet nazaj, bi lahko opisali novo dramo nogometašev Olimpije. Ob vseh težavah in nejasnostih o prihodnosti kluba so pred dvema tednoma s Chelseajem napolnili Stožice, v nedeljo so v domačem prvenstvu ugnali Radomlje, po obračunu pa doživeli hladen tuš – nepridipravi so vlomili v garderobo v domžalskem športnem parku.

Oškodovali 13 igralcev

»V nedeljo okoli 21.20 je bila PU Ljubljana obveščena o vlomu v garderobo v Športnem parku v Domžalah. Kaznivo dejanje je bilo storjeno med 19. in 21. uro. Neznani storilci so odtujili več mobilnih telefonov, nakit, gotovino, drese, športno opremo ... Oškodovali so 13 ljudi in nogometni klub za okoli 6000 evrov (materialna škoda še ni dokončna). Storilci še niso odkriti. Policisti nadaljujejo preiskavo. O vseh ugotovitvah in zbranih obvestilih bo obveščeno tožilstvo,« so zapisali pri PU Ljubljana, kjer intenzivno iščejo storilce tega kriminalnega dejanja. Škoda naj bi neuradno že presegla 20.000 evrov.

Kot nam je uspelo izvedeti, naj nasilnega vloma sploh ne bi bilo. Po neuradnih podatkih naj bi bilo okno v slačilnico celo odprto, kar je zagotovo nepridipravom olajšalo delo. »S trenerjem Darkom Karapetrovićem sva zapuščala igrišče in odšla proti slačilnici. Darko je hotel pred novinarsko konferenco pozdraviti fante in jim čestitati za novo zmago,« se večera v Domžalah spominja Aljoša Vekić, tiskovni predstavnik Olimpije. Pa Darko ni prišel v prostor, saj so ga igralci pričakali pred vrati, pogledi so bili mrki in šokirani, polni obupa in besa. »Nekdo nas je okradel,« je dejal prvi igralec, drugi pa dodal: »Ostal sem brez telefona in ključev.« Ekonom kluba je hitro opazil, da je noge dobila tudi športna oprema.

Razočarani športni direktor

»Saj niti ne vem, kaj naj rečem,« je še vedno v šoku Nik Omladič, eden boljših na zelenici v nedeljo zvečer, ostal je brez telefona. »Ne morem verjeti, kaj se nam dogaja … Žalosten sem in razočaran,« mu je uspelo dodati. Bobanu Joviću in Andražu Šporarju so izginili denarnici in telefona. »Tragično in žalostno je, da se po taki zmagi zgodi kaj takega,« je še pristavil trener Karapetrović, nejeverno pa je z glavo zmajeval tudi ponovni športni direktor Mile Ačimovič.

Kar nekaj vozil Olimpije je moralo ostati v Domžalah. Tisti, ki so imeli ključe, so kolegialno naložili soigralce v svoja vozila in se vrnili v Ljubljano. V Olimpijinem taboru dodajo, da bodo od NK Radomlje zahtevali vpogled v pogodbo o varovanju. Računajo pa tudi na to, da se jim povrne povzročena škoda.

Opravičilo Radomelj

»Na tem mestu se opravičujemo Olimpiji za nastalo situacijo,« je dejal Uroš Juračič, sekretar Kalcerja Radomlje, novinca v prvi ligi. »Po dogodku smo nemudoma poklicali policijo, varovalna služba Valina pa je opravila svoje delo, kot smo bili dogovorjeni, varnostniki so bili tako pred garderobo kot pred glavno pisarno,« nadaljujejo Radomeljčani, ki upajo, da se zlikovci hitro odkrijejo in da primer ne bo vrgel črne packe na nogometno pravljico iz kraja z zvesto nogometno publiko. 

V Domžalah se je že kradlo

Kronisti nogometa v Domžalah vedo povedati, da se je podoben incident zgodil že pred leti, in sicer na tekmi nižje lige. Zavoljo tega in previdnosti na tekmah NK Domžale varnostnik občasno dela obhode tudi mimo okna gostujoče slačilnice.

Kradejo povsod

NK Olimpija ni prvi klub, ki je doživel tako usodo. Decembra 2010 so tatovi okradli igralce Kölna, našemu nogometašu Mišu Brečku so naredili za 500 evrov škode. Delo so nepridipravom olajšala odklenjena vrata. Septembra 2012 je iz slačilnice londonskega Chelseaja izginilo šest denarnic, devet mobilnih telefonov in nekaj ročnih ur. Junija 2010 so v Južni Ameriki iz hotelskih sob izmaknili denar trem članom grške reprezentance, nato so obiskali še Angleže. Nekateri reprezentanti so poleg denarja ostali še brez spodnjic. Lani so bili v Braziliji okradeni Španci (iz hotelskih sob so izginile denarnice), zgodilo pa se je v času pokala konfederacij.

 

Deli s prijatelji