V VLOGI KOMENTATORKE

Tina Maze ima novo službo

Objavljeno 11. december 2015 17.55 | Posodobljeno 11. december 2015 17.55 | Piše: Ma. F.

Najboljša slovenska smučarka Tina Maze bo ta konec tedna strokovna komentatorka na Eurosportu pri prenosih smučarskih tekem svetovnega pokala.

Tina Maze.

Ta konec tedna se obeta prava poslastica za vse gledalce zimskih športov z območja Evrope, Azije in Pacifika, saj bodo prvič imeli možnost olimpijsko in svetovno prvakinjo Tino Maze spoznati tudi kot strokovno komen­tatorko TV-prenosov alpskega smučanja. Najboljša slovenska smučarka, ki je za eno leto prekinila kariero, bo svoje komentatorske sposobnosti prvič preizkusila na tekmah svetovnega pokala, ki bodo ta vikend v Val d’Isèru in Åreju.

Za vzbujanje strasti

»To, da se nam pri naših prenosih pridružuje smučarska prvakinja svetovnega pokala, je za nas ogromna pridobitev. Eurosport na področju tehno­logije, vsebin in tudi strokovnih komentatorskih kadrov ogromno posveča temu, da gledalcem šport približa do te mere, da se v njih vzbudi prava športna strast. To bodo tokrat lahko izkusili s Tino Maze, kraljico snežnih strmin in olim­pijsko ter svetovno prvakinjo, ki jim bo s svojim strokovnim znanjem omogočila pravo razumevanje in resnično izkušnjo alpskega smučanja,« pravi Arnaud Simon, višji podpredsednik za vsebine in produkcijo pri Euros­portu.

»V čast mi je, da bom tokrat lahko članica komentatorske ekipe Eurosporta, kjer so zimski športi tako rekoč doma. Komaj čakam, da bom z gledalci delila svoje smučarsko znanje in izkušnje, ki sem si jih pridobila v tekmovalni karieri,« je dodala Tina Maze, ki bo v živo pred vsako tekmo strokovno analizirala teren in razmere, nato pa še vožnjo vseh tekmujočih.

Strnjen pregled

Tina Maze bo svoje strokovne komentarje predstavila tudi v novi enourni oddaji Wintersports Today, v kateri gledalci dobijo strnjen pregled vseh športnih vr­huncev dneva. Wintersports Today je na sporedu ob 17.45 v soboto in ob 19.00 v nedeljo.

Črnjanka je ena izmed šestih tekmovalk v zgodovini športa, ki jim je us­pelo zmagati v vsaki od petih disciplin svetovnega pokala, zato bo s svojim raznovrst­nim znanjem lahko brez težav spremljala vse tekme tega vikenda.

Deli s prijatelji