PRVOROJENEC

Tekačica Katja Višnar sporočila presenetljivo novico

Objavljeno 01. junij 2015 16.39 | Posodobljeno 01. junij 2015 16.39 | Piše: STA, S. U.

Slovenska smučarska tekačica, ki je dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, v svetovnem pokalu pa tekmuje že od 2006, bo zaradi nosečnosti prekinila športno kariero. Rodila bo na Norveškem.

LJUBLJANA – Slovenska smučarska tekačica Katja Višnar je sporočila, da je v veselem pričakovanju, zato bo za nekaj časa športno opremo postavila v kot. Prvorojenca bosta s partnerjem, norveškim tekaškim asom, z večkratnim svetovnim prvakom in olimpijskim zmagovalcem, Olo Vignom Hattestadom, povila konec novembra.

Enaintridesetletna slovenska olimpijka je na novinarski konferenci povedala, da s tem ne zaključuje športne kariere. »Zelo se veselim mesecev, ki prihajajo, hkrati pa vem, da imam še toliko motivacije in želje, da se bom vrnila v tekaško karavano. Moj cilj ostajajo olimpijske igre v Pjongčangu 2018, morda pa bom nared že leto prej za svetovno prvenstvo v Lahtiju,« je dejala Višnarjeva.

Tekačica, ki je dvakrat nastopila na olimpijskih igrah, v svetovnem pokalu pa tekmuje že od 2006, je še povedala, da spol otroka še ni znan, rodila pa bo na Norveškem.

Deli s prijatelji