V SLOVO

Tako čustveno se je Košir poslovil od Draga Grubelnika

Objavljeno 26. november 2015 20.13 | Posodobljeno 26. november 2015 20.15 | Piše: D. P.

Grubelnik je na gorski cesti izgubil nadzor nad vozilom in zgrmel 270 metrov globoko v prepad.

Drago Grubelnik (1976–2015)

RIBNICA NA POHORJU, LJUBLJANA – Včeraj se je smučarska Slovenija v Ribnici na Pohorju poslovila od Draga Grubelnika. Na spletu se je od Grube poslovil tudi Jure Košir.

Zapis Jureta Koširja Grubi v slovo:

»Drago, če bi vedel, kako težko sem včeraj povedal teh nekaj besed. Težko je izgubiti nekoga, ki ga imaš rad. Pusti praznino, ki se nikoli ne zapolni nazaj. Sprašujem se, zakaj je merilo ljubezni izguba. Vendar sčasoma umre vsak, samo nekateri pa RESNIČNO živijo. Ti si živel polno, energično, z zagonom in obveznim nasmehom na obrazu.

Takšnega sem te prvič videl in spoznal. Rosno mlad fant, visok in slok, s slabo pritrjeno smučarsko opremo. Energija je silila iz tebe, kot so ti silili lasje izpod kape. Znal si opozoriti nase, prostor si napolnil s smehom in veseljem. Potrtost ti je bila tuja, iskrenost pa tisto, kar te je najbolj krasilo. Če ti kaj ni bilo všeč, to je bilo redko, si začel hitreje in glasneje govoriti in vsakomur povedal svoje. Krivice nisi prenašal. Biti tvoj prijatelj je bil privilegij, kajti nikoli nisi odrekel pomoči.

Nemogoče bo pozabiti leta skupnega življenja, potovanj in dogodkov. Bili smo ena izmed najboljših ekip na svetu. Vsekakor pa smo bili v nečem najboljši, v prijateljstvu. Ti si bil zelo močan člen te ekipe, jo oblikoval in ji dajal dušo. Če sem koga želel videti tik pred štartom, si bil to ti. Hraber in pogumen ... in to si dajal tudi nam.

V imenu tvojih sotekmovalcev in prijateljev ti obljubljam, da se bomo veliko pogovarjali o tebi, se spominjali časa, ki smo ga preživeli skupaj. Predvsem pa izkušenj, ki so nas oblikovale.

Tvojo izgubo bo težko sprejeti, spominjati se te pa najlažje.«

Umrl v bolnišnici

Nekdanji slalomist je umrl v prometni nesreči,  ki se je zgodila prejšnji torek na poti iz avstrijskega Söldna. Grubelnik je tam treniral z bolgarsko reprezentanco. Na gorski cesti je izgubil oblast nad vozilom in zgrmel 270 metrov globoko v prepad, v bolnišnici v nemškem kraju Murnau pa je zaradi hudih poškodb preminil.

Na treh olimpijskih igrah

Grubelnik je Slovenijo zastopal tudi na treh olimpijskih igrah, v japonskem Naganu 1998, ameriškem Salt Lake Cityju 2002 in italijanskem Torinu 2006, ter na svetovnih prvenstvih v ameriškem Vailu in Beaver Creeku 1999 in švicarskem St. Moritzu 2003.

Deli s prijatelji