TRIKRATNI SVETOVNI PRVAK

Šok: Fury, ki je premagal Klička, ostal brez naslova prvaka

Objavljeno 09. december 2015 13.47 | Posodobljeno 09. december 2015 14.29 | Piše: K. K.

Furyja odločitev ni preveč prizadela, saj so že pred dokončno odločitvijo iz njegovega tabora pošiljali jasna sporočila o »metanju naslova v smeti«.

Novi svetovni boksarski prvak in novi vladar težke kategorije Tyson Fury je ostal brez enega od svojih naslovov. Fury, ki je v dvoboju za naslov boksarskega prvaka v težki kategoriji v Düsseldorfu konec novembra pred 45.000 gledalci premagal Ukrajinca Vladimirja Klička in mu odvzel vse štiri pasove po verzijah WBA, IBF, WBO in IBO, je ostal brez enega. Odvzet mu je naslov IBF, in sicer zato, ker se ni hotel boriti proti izzivalcu Vječeslavu Glazkovu, ki mu ga je odredila boksarska zveza IBF.

Predsednik IBF Lindsey Tucker je za BBC potrdil, da mu je bil pas odvzet: »Naš izzivalec je bil Glazkov, a se je Fury odločil, da to zanemari, in je podpisal dogovor o povratnem dvoboju z Vladimirjem Kličkom.«

Furyja odločitev ni preveč prizadela, saj so že pred dokončno odločitvijo iz njegovega tabora pošiljali jasna sporočila o »metanju naslova v smeti«.

»Vrgli ga bomo v smeti,« je sporočil trener Peter Fury.

 

Deli s prijatelji