TWITTER

»Slovenci in Hrvati naj crknejo«

Objavljeno 20. februar 2013 17.09 | Posodobljeno 20. februar 2013 15.02 | Piše: D. P.

Kot nam je uspelo izvedeti, je prejel številne grožnje, dan kasneje je že zaprl svoj profil na twitterju, za nameček pa se je vsem še opravičil.

Odločitev Fibe je bila enotna

BEOGRAD – »Bravo, Radnički! Pokažimo Slovencem in Hrvatom da, četudi ne moremo voditi in organizirati lige, igramo najboljšo košarko. Pa naj crknejo!« je včeraj zapisal srbski košarkarski sodnik Milan Mažić in si s tem nakopal gnev Slovencev in Hrvatov.

Po zmagi nad Hrvati sodili Slovenci

Srbski sodnik je ta sporni tvit zapisal po zmagi košarkarjev Radničkega proti zagrebški Ciboni (sodila sta slovenska sodnika) v 21. krogu regionalne košarkarske lige. S tem uspehom so si srbski klubi za novo sezono tudi uradno priigrali kar pet mest v ligi, Slovenija ostaja pri dveh, Hrvati pri treh.

Grožnje z vsega Balkana

Zavoljo vsega so se nad Mažića zgrnili številne kritike. Kot nam je uspelo izvedeti, je prejel številne grožnje, dan kasneje je že zaprl svoj profil na twitterju, za nameček pa se je vsem še opravičil.

Pojasnil je, da ni mislil dobesedno, nekateri portali pa naj bi njegovo izjavo iztrgali iz konteksta. Poudaril je, da po njegovem v srbskem jeziku »da netko crkne od muke« pomeni povsem (ali vsaj približno) nekaj drugega, kot pa, če nekomu po slovensko zaželiš »naj crkne«.
 

Deli s prijatelji