KOŠARKA

Sagadin in Petrol na poti v Olimpijo

Objavljeno 07. april 2017 10.40 | Posodobljeno 07. april 2017 10.42 | Piše: Drago Perko

Košarkarski klub Union Olimpija je po štirih krogih lige za prvaka že dvakrat klonil. Ljubljančani bodo dobil novega generalnega sponzorja, vrača se tudi trofejni trener.

Zmago Sagadin naj bi spet skrbel za razvoj mladih košarkarjev v Olimpiji. Foto: Drago Perko

Ko so košarkarji Union Olimpije postali pokalni prvaki, se je zdelo, da se bodo sprehodili še do naslova državnega prvaka. A zdi se, da očitno ne bo tako, čeprav je trener Gašper Okorn zatrjeval, da se je v prvem delu sezone njegova ekipa navadila na slovensko klubsko realnost. A očitno ne povsem. Ali pa se je, pa trener Okorn morda doživlja to, kar so njegovi predhodniki: nosilcem igre peša motiv za igranje v Sloveniji. Po štirih krogih lige za prvaka so Ljubljančani izgubili v Laškem in Rogaški Slatini. »Čestitam ekipi Zlatoroga za povsem zasluženo zmago. Prednost, ki so si jo priigrali ob koncu druge četrtine, so zlahka zadržali tudi v drugem polčasu. Ne morem reči, da nismo poskušali, tokrat preprosto nismo bili sposobni ničesar spremeniti. Razmisliti moramo, česa si želimo v prihodnosti in kakšni so naši cilji,« je Okorn po porazu v Laškem opozoril svoje igralce, ki bodo stik z vrhom iskali v soboto, ko v Stožice prihaja novomeška Krka, ki takisto še ni prepričala v ligi za prvaka, čeprav ima že tri zmage.

V Olimpiji upajo, da bodo v soboto prišle spremembe v obliki niza zmag. A to ne bodo očitno edine spremembe v Stožicah, kjer so v minulih mesecih postali tudi zgledni plačniki zaostalih nakopičenih dolgov. Številni zastopniki igralcev in trenerjev hvalijo ljubljansko finančno disciplino, ki bo očitno dobila še dodatnega vetra v svoja jadra. Klub naj bi dobil novega generalnega sponzorja. Na to mesto stopa Petrol Slovenija, ekipa pa naj bi se od poletja imenovala Petrol Olimpija. Z novimi sponzorji in evri v klub prihajajo tudi novi obrazi. Ne bi bilo presenečenje, če bi odstopljenega predsednika, politika Janija Möderndorferja (klub je vodil v najtežjih trenutkih, ko nihče ni želel biti predsednik), zamenjal predsednik uprave Petrola Tomaž Berločnik. Z njim bi Olimpija po dolgem času na čelo kluba dobila kapitalca iz gospodarstva, kar bo klubu olajšalo delovanje. S pridobitvijo novega generalnega sponzorja bi svojo obljubo izpolnil tudi ljubljanski župan Zoran Janković, ki si očitno v predvolilnem letu ne želi novih težav v košarkarskem klubu. Klub naj bi dobil tudi košarkarsko akademijo, ki jo bo vodil Zmago Sagadin. Pri Celjanu, ki je zvezdniške trenutke dosegel na klopi Olimpije, se bodo kalili mladi igralci in nadobudni trenerji. Kdo bo v prihodnje vodil člansko vrsto Ljubljančanov, ni jasno. Ni izključeno, da bo to kar Gašper Okorn. Po dobro obveščenih koluarjih pa se krešejo mnenja, ali bo direktor ostal Matevž Zupančič, ki uživa izjemno podporo župana Jankovića. Ne bi bilo presenečenje, če bi Zupančič še naprej bdel nad člani, klub pa dobil krovnega šefa – med kandidati se omenja Romana Lisaca, ki je nazadnje vodil regionalno ligo ABA. Po slovesu od nje precej trguje z azijskimi deželami.

 

Deli s prijatelji