OKREVA

Prvi mož Fie razkril Schumijevo zdravstveno stanje

Objavljeno 01. november 2015 17.41 | Posodobljeno 01. november 2015 17.41 | Piše: S. U.

Jean Todt je bil v času največjih uspehov vodja Ferrarija, z nemškim šampionom sta ostala prijatelja tudi zdaj, ko Schumi okreva po hudi nesreči.

CIUDAD DE MEXICO – Prvi mož krovne avtomobilistične zveze (Fia) Jean Todt je ob robu dirke svetovnega prvenstva formule 1 v Mehiki spregovoril tudi o nekdanjem svetovnem prvaku Michaelu Schumacherju. Todt je bil v času največjih uspehov vodja Ferrarija, z nemškim šampionom sta ostala prijatelja, Todt pa mu stoji ob strani tudi zdaj, ko Schumi okreva po hudi nesreči.

Schumacher malo manj kot dve leti po smučarski nesreči – decembra 2013 se je poškodoval v Franciji – počasi okreva. Njegova družina je zelo skopa z informacijami o zdravstvenem stanju, Todt, ki je ohranil dobre odnose s Schumacherjevimi, pa je dejal, da se nekdanji sedemkratni svetovni prvak še naprej odločno bori.

»Michaela vidim pogosto. Ostaja borec, pa tudi mi mu moramo skupaj z njegovo družino pomagati pri tem boju. Ostajamo tesni prijatelji,« je dejal Francoz.

Viden napredek ...

Nedavno so se razširile neuradne informacije, da za nekdanjega svetovnega prvaka nenehno skrbi 15-članska medicinska ekipa. A menedžerka Sabine Kehm, ki se odločno in tudi učinkovito bori za ohranjanje zasebnosti Schumacherja in njegove družine, je v zadnjem javnem pojasnilu poleti sporočila, da je viden napredek, a morajo biti navijači potrpežljivi in upoštevati resnost njegovih poškodb.

Schumacher je sicer simbolično povezan z dirko v Mehiki, kamor so se dirkači vrnili po 23 letih premora. Zdaj je dirkališče bratov Rodriguez prenovljeno in bolj varno, v Schumacherjevih časih je veljalo za eno najbolj zahtevnih na svetu. Nemški dirkač je leta 1992 prav v Ciudad de Mexicu prvič v karieri stopil na stopničke, bil je tretji.

Deli s prijatelji