OB OBLETNICI

Presenečenje pri Schumacherjevih

Objavljeno 15. avgust 2017 09.45 | Posodobljeno 15. avgust 2017 09.45 | Piše: STA, A. L.

Sorodniki in menedžerka Sabine Kehm strogo skrbijo za to, da ugibanja o zdravstvenem stanju ostajajo zgolj ugibanja.

Michael Schumacher.

SPA-FRANCORCHAMPS – Konec avgusta bo minilo 25 let od prve zmage sedemkratnega svetovnega prvaka formule 1 Michaela Schumacherja. Prireditelji dirke v Belgiji, kot kaže, pripravljajo poseben spominski dogodek, saj so fotografi med testiranji benettona forda, ki ga je leta 1994 vozil Michael Schumacher, ko je prvič postal prvak, ujeli njegovega sina Micka.

V belgijskem Spa-Francorchampsu, ki je bil vedno eno najljubših prizorišč njegovega očeta, se bo 18-letni Mick verjetno predstavil navijačem z dirkalnikom Schumacherja starejšega. Kot poroča španski Mundo Deportivo, so ga ujeli med testiranji 23 let starega bolida, s katerim je leta 1994 njegov oče prvič postal svetovni prvak.

image
Mick Schumacher.

Zaradi bližine 25-letnice prve zmage so se takoj pojavili namigi, da bo sin počastil očeta z vožnjo zgodovinskega dirkalnika. Michael Schumacher je namreč 30. avgusta 1992 dosegel svojo prvo zmago v karieri prav v Spaju. Tam je leto pred tem, avgusta 1991, tudi začel bogato kariero, prvo dirko je vozil za ekipo Jordan, pozneje je več let vozil za Benetton, v najuspešnejšem obdobju kariere pa za Ferrari. Letošnja dirka za VN Belgije bo na sporedu 27. avgusta.

Nekdanji svetovni prvak je sicer po hudi nesreči na smučanju pred slabimi štirimi leti ter po možganskih poškodbah že dolgo v domači oskrbi v Švici, njegovo trenutno stanje pa je dobro varovana skrivnost. Sorodniki in menedžerka Sabine Kehm strogo skrbijo za to, da ugibanja o zdravstvenem stanju ostajajo zgolj ugibanja.

Mick Schumacher gre počasi po stopnjah svojega slavnejšega očeta; začel je v kartingu, pozneje presedlal v formulo 4, zdaj pa dirka v formuli 3, kjer je v letošnjem prvenstvu na 11. mestu.

Deli s prijatelji