ODDIH

Počitniška Ilka Štuhec: Počutim se seksi!

Objavljeno 03. april 2017 20.38 | Posodobljeno 03. april 2017 20.39 | Piše: Drago Perko

V Dubrovniku se je sprostila in si zbistrila misli.

Pri Ilki se čuti, da se odlično počuti v svoji koži. Foto: Mediaspeed

Po trdem delu pridejo zaslužene počitnice in nagrada. Pa saj smo vsi iz mesa in krvi, telo zahteva svoje. Tudi Ilka Štuhec, ta hip najboljša slovenska smučarka, ni nič drugačna. Za njo je fantastična sezona, v kateri se je 13-krat zavihtela na stopničke za zmagovalke, postala je svetovna prvakinja, domov v Maribor pa je prinesla dva mala kristalna globusa in še medaljo za drugo mesto v skupnem seštevku. Da nam bo vsem kristalno jasno – imamo smučarko, ki je druga najboljša na svetu. Da, to je naša 26-letna Mariborčanka Ilka.

Nič ji ne pride do živega

V preteklih mesecih se je napotovala – iz Evrope na tekme v Azijo, natančneje na Korejski polotok, od tam pa naravnost v Združene države, kjer je sklenila krog. Kako pa na potovanjih pazi na prehrano? »Bolj malo razmišljam, kaj jemo. Kar dobiš na krožnik,« nam je odvrnila po vrnitvi v Slovenijo. A čeprav ni nepomembno, kaj zaužije šampionsko telo, se Ilka ne da. Njeno telo dela kot švicarska ura in na srečo ji skoraj nič ne pride do živega. »Počutim se seksi,« hudomušno odvrne na naše vprašanje, kako se počuti po vseh naporih in preizkušnjah. Ob tem ne manjka smeha. In v vsaki šali je nekaj resnice. Pri Ilki se čuti, da se odlično počuti v svoji koži, saj na vsakem koraku odseva samozavest in odločnost. Predvsem pa je zadovoljna in ponosna, kako sta se ji obrnili športna in življenjska krivulja. Če so lani ta čas še razmišljali, kaj od družinske srebrnine bi prodali, da bi šlo za njeno športno pot, so zdaj te skrbi odveč. Oddahnila si je tudi mati Darja Črnko, ki je bila prva, ki je hčerki podala roko, ko se je Ilka poleti 2015. odločila, da gre svojo pot. Ilkina ekipa se je krepila, danes pa deluje kot dobro utečen stroj.

Možgane na pašo

V teh dneh jo je Ilka mahnila na prvi krajši oddih, da si malce zbistri misli in pošlje možgane na pašo. Bila je v Dubrovniku. O tem, kdo ji je delal družbo na dopustu, viri molčijo. Da bi imela Ilka novega spremljevalca, ni slišati. V preteklosti je tesno prijateljevala s smučarskim trenerjem Žigo Rosino in nogometnim sodnikom Dejanom Veseličem. Pred skokom na počitnice je pokazala, da ima veliko srce in da ji je še kako mar za sočloveka. Na povabilo društva Specialne olimpiade Slovenije je ob vrnitvi v Slovenijo pozdravila reprezentanco specialnih olimpijcev, ki so minuli teden uspešno zastopali barve Slovenije na svetovnih zimskih igrah v avstrijskem Schladmingu. 

image

Deli s prijatelji