SLABA VEST?

Moški, ki je prodajal informacije o Schumiju, se je obesil v celici

Objavljeno 06. avgust 2014 18.38 | Posodobljeno 06. avgust 2014 19.16 | Piše: P. J.

Medijem je ponujal podatke o zdravstvenem stanju znanega športnika, a so ga ujeli.

Michael Schumacher kaže znake okrevanja.

ZÜRICH – Moškega, ki je bil osumljen, da je prodal zdravstveno kartoteko nemškega dirkača formule 1 Michaela Schumacherja, so danes našli obešenega v njegovi celici. Informacijo o njegovi smrti so v izjavi za javnost potrdili na švicarskem tožilstvu.

Moškega, ki sicer ni bil znan po imenu, so aretirali v torek zaradi zlorabe pacientove zasebnosti in zdravstvene tajnosti. Moški naj bi bil vodja v švicarskem helikopterskem podjetju Rega. Tožilec je dejal, da niso našli znakov, ki bi kazali na to, da bi bila v smrt osumljenca vpletena tretja oseba.

Prodajal je kartoteko

Schumacherja, ki je v nesreči decembra lani utrpel hude poškodbe glave, so pod psevdonimom 16. junija premestili iz grenobelske bolnišnice v bolnišnico Lozana. Petinštiridesetletnika so prepeljali z rešilnim vozilom, kontaktirali pa so tudi podjetje Rega, saj so razmišljali o helikopterskem prevozu.

Francoski častnik Le Dauphine Libere je poročal, da je nekdo evropskim medijem za 60 tisoč švicarskih frankov ponudil zdravstveno kartoteko športnika. IP-naslov je razkril, da je ponudba prišla z računalnika helikopterskega podjetja Rega.

Deli s prijatelji