IZGINOTJE

Legendarnega Nykänena so našli v baru

Objavljeno 28. januar 2013 13.31 | Posodobljeno 28. januar 2013 13.31 | Piše: STA, R. T.

Nekdanji finski smučarski skakalec Matti Nykänen ni prišel na dogovorjeni pevski nastop, s čimer je sprožil iskalno akcijo.

HELSINKI – Na Finskem se je s srečnim koncem razpletlo skrivnostno izginotje nekdanjega slovitega smučarskega skakalca Mattija Nykänena. Legendarnega zvezdnika skakalnega športa dva dneva ni bilo na spregled, potem ko je nenapovedano odpovedal pevski nastop v gostinskem lokalu na Finskem. Zdaj je pojasnil, da je želel le nekaj miru.

Schlieri dohitel Mattija

Spomin na njegove dosežke se je znova obudil prav v teh dneh. Avstrijski smučarski skakalec Gregor Schlierenzauer je v soboto s prvim mestom na tekmi v poletih v Vikersundu izenačil rekord 46 zmag v svetovnem pokalu legendarnega letečega Finca.

A Nykänen po koncu zelo uspešne tekmovalne kariere ni bil tako uspešen v zasebnem življenju. Zabredel je v številne, predvsem z alkoholom povezane težave, na račun njegovih še vedno živih uspehov pa želi marsikateri poslovnež dvomljivega slovesa zaslužiti kakšen evro.

Ni prišel na pevski nastop

Tako je bilo očitno tudi v zadnjem razvpitem primeru domnevnega izginotja zdaj 49-letnega Finca. Nykänen bi moral nastopiti v baru Morton v majhnem kraju na vzhodu Finske, Rautalampiju, vendar pa ga, ko bi se moral pojaviti na odru, kjer naj bi zbrano množico zabaval s pevskim nastopom, ni bilo na spregled. Oba njegova pevska nastopa sta bila razprodana, a se nekdanji šampion brez predhodnega obvestila ali opravičila ni prikazal. Lastnik lokala je bil besen kot ris, o odpovedi pa je obvestil rumene medije, ki so seveda nemudoma pograbili zgodbo ter se razpisali o izginotju skakalne legende.

Novinarji časnika Iltalehti so legendo vendarle našli. Kje drugje kot ob pijači v nekem drugem lokalu. V prvi izjavi se je Nykänen pridušal: »Želel sem le, da me pustijo pri miru, in upam, da me ne bodo več nadlegovali.«

Deli s prijatelji