OLIMPIJSKE IGRE

Kako se naši športniki počutijo na korejskih tleh?

Objavljeno 07. februar 2018 08.03 | Posodobljeno 08. februar 2018 16.58 | Piše: T. K.

Oglejte si prve fotoutrinke slovenskih športnikov z olimpijskega prizorišča in iz slovenske hiše v olimpijski vasi.

V Pjongčangu nam bo v ponos 71-članska reprezentanca, med njimi seveda tudi Boštjan Kline, Ana Drev, Jakov Fak, Žan Košir, Filip Flisar, Jernej Damjan, Peter Prevc in Ema Klinec. FOTO: Sandi Fiser

PJONGČANG – V južnokorejski prestolnici je že vse pripravljeno za začetek olimpijskega spektakla, ki se bo z otvoritveno slovesnostjo začel v petek opoldne. Tudi slovenski športniki so večinoma že pripotovali v olimpijsko mesto, med prvimi so bili biatlonci in smučarski skakalci, ki imajo v četrtek že kvalifikacije za sobotno tekmo na srednji skakalnici. Prvi pa so tekmovališča danes že preizkusili biatlonci, sankači in skakalci. 

Tudi moški del alpske ekipe je že na prizorišču, ženskega še čakajo. Tekmovanja v alpskem smučanju bodo začeli moški s smukom v soboto.

O vzdušju v slovenski hiši v Pjongčangu je na twitterju poročala tudi ministrica za izobraževanje, znanost in šport Maja Makovec Brenčič.

Kako se naši športniki počutijo na korejskih tleh, smo preverili na družabnih omrežjih. Spodaj si lahko ogledate fotogalerijo prvih utrinkov s tokratnih olimpijskih iger.

 

Deli s prijatelji