NOGOMETNA TEKMA

FOTO: Tina Maze nadigrala monaškega princa

Objavljeno 21. junij 2015 22.30 | Posodobljeno 21. junij 2015 22.31 | Piše: STA, Ma. F.

Dobrodelni nogometni spektakel je v Biljah že tradicionalni dogodek ob koncu nogometne sezone.

V Biljah so pripravili dobrodelni nogometni spektakel, ki je vse od leta 2010 tamkajšnji generator prijateljskih vezi med športnimi navdušenci od blizu in daleč ter številnimi znanimi osebnostmi. Na povabilo častnega pokrovitelja, predsednika Boruta Pahorja, in Nogometnega društva Bilje ga je s prisotnostjo počastil monaški knez Albert II.

Skupaj z znanimi imeni slovenskega športa, gospodarstva in estrade sta predsednik republike in monaški knez odigrala dobrodelno nogometno tekmo. Dobrodelni nogometni spektakel je sicer v Biljah že tradicionalni dogodek ob koncu nogometne sezone.

»Ko smo pred šestimi leti prvič odigrali tukaj dobrodelni turnir, si nismo mogli niti misliti, da bo prišel nekoč tudi nekdo, ki bo že s svojo navzočnostjo opozoril – ne samo domače, ampak tudi mednarodno javnost – na ta dobrodelni dogodek. Vesel sem, da je knez Albert sprejel to vabilo in da je tukaj. Ni prvič in upam, da tudi ne zadnjič, hvaležen sem mu, da si je vzel čas ob vseh njegovih obveznostih. Vsem športnicam in športnikom, vsem znanim osebnostim, ki so prišle danes sem iz Slovenije in tujine, bi se rad zahvalil za njihovo dobro in široko srce,« je pred začetkom nogometne tekme povedal Pahor.

Zbrana sredstva Fundaciji Vrabček upanja

Princ Albert se je le zahvalil za vabilo, množico obiskovalcev pa navdušil s slovenskim pozdravom.

Poleg predsednika Pahorja in monaškega kneza so udeleženci lahko pozdravili tudi biatlonca Jakova Faka, hokejista Anžeta Kopitarja, smučarko Tino Maze, atleta Primoža Kozmusa, nekdanjega vrhunskega hrvaškega nogometaša Zvonimirja Bobana, jadralca Vasilija Žbogarja, košarkarja Matjaža Smodiša, smučarja Jureta Koširja ter mnoge druge.

Zbrana sredstva bodo letos namenjena Fundaciji Vrabček upanja za nakup potrebne opreme in medicinskih pripomočkov za bolnišnični oddelek v Stari Gori ter za Porodnišnico v Šempetru pri Gorici.

Nogometu so v Biljah dali dobrodelno preobleko, ki skupaj s tridnevno zabavo in druženjem ta kraj postavlja na slovenski ter vse širši evropski zemljevid dobrodelnosti, druženja in prijateljstva. Organizatorjem je to uspelo tudi ob pomoči predanih ambasadorjev nogometa Tima Matavža in Valterja Birse ter z mladostno zagnanostjo Kluba goriških študentov.

Deli s prijatelji